Yeni anne olanlara 7 bin 376 lira

Devlet yeni anne olanlara 4 farklı maddi destek sağlıyor. Doğum yardımı ile anneye ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklarda 600 lira veriliyor.

Yeni anne olanlara 7 bin 376 lira
Yeni anne olanlara 7 bin 376 lira
GİRİŞ 01.09.2018 12:29 GÜNCELLEME 01.09.2018 13:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İkinci ödeme ise doğum yapan kadına süt ve emzirme parası olarak ödeniyor. Doğum parasını almak için kadının çalışıyor olması ya da kendi işini yapması veya eşinin kendi işini yapıyor ya da bir yerde çalışıyor olması yeterli oluyor. 

6 AY YARIM GÜN 
 
İş Bir kereye mahsus 149 lira süt parası alan anne, doğum izninde çalışmadıkları dönemin parasını iş göremezlik ödeneği altında devletten alıyor. Bu da asgari ücretli çalışan için en az 5 bin 50 lira. Bu ödeme e-Devlet üzerinden takip edilmeli. Sigortalı çalışan tüm kadınlar doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek.

 

EN AZ 1877 LİRA ÖDENECEK 

Yarım gün çalışan annenin maaşının yarısını patron, 938.5 lirasını ise devlet, İşkur aracılığıyla ödeyecek. Bu haktan yararlanmak için analık izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde ‘İşkur’a müracaat edilecek. İlk çocuğunu dünyaya getiren asgari ücretli bir anneye devlet; 300 lira çocuk parası, 149 lira süt parası, 5 bin 50 lira iş görmezlik ödeneği ve 1877 lira yarım gün çalışma ödeneğiyle birlikte 7376 lira ödeme yapacak. 
 

KAYNAK: POSTA
YORUMLAR 34
  • Emre 07 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 13 yaşındayım kardeşim 7 verilir mi annemde öğretmen maaşı 3000
    Cevapla
  • kevser 5 yıl önce Şikayet Et
    çalışan anne olun demiyorum ama lütfen çalışkan anne olun.Koca bir güne neler sığabilecekken ev hanımı da çocuğunu hazır kek ve meyve suyuna talim ettiriyor.Hiç değilse çalışan annenin hayatı proğramlı.Bakımsız, konuşması bozuk,elinde telefon, kucağında kısır,pasta,börek tabağı.....akşam eşine yemek yok.....çocuğa bilinçli terbiye yok....yollarda,avmlerde çocuk döven anneler....bu gözler neler görüyor neler.
    Cevapla
  • bir garip 5 yıl önce Şikayet Et
    yemin ederim bekar olduğum için Allaha şükredeceğimi tahmin bile edemezdim. kendim geçinemiyorum. çoluk çocuğum olsaydı dert kederden çökmüştüm çoktan :( İnşallah bu zor günşer tez zamanda geçer
    Cevapla
  • Akkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmayan ama 24 saat çalışan.!!! Anneler ANNE değilmi eeeyyy yetkililer bi düşünün...!
    Cevapla
  • Nuray 5 yıl önce Şikayet Et
    Calısma yan bir annenin paraya daha cok ihtiyacı varken bu imkanların kamu memur vs kişilere saglanması n tuhaf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle