Halkbank'tan 'döviz kuru' açıklaması

Halkbank'tan dün akşam saatlerinde döviz kurları sistemine yansıtılan düşüşle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada döviz kurlarındaki düşüşün sistem hatasından kaynaklandığı vurgulanırken, yapılan işlemlere ise derhal müdahale edilerek gereken tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Halkbank'tan 'döviz kuru' açıklaması
Halkbank'tan 'döviz kuru' açıklaması
GİRİŞ 01.09.2018 12:43 GÜNCELLEME 01.09.2018 13:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Halkbank'ın internet sitesinde dün akşam saatlerinde döviz kurlarında hatalı rakamlar yer aldı, dolar 3.72'yi euro ise 4.32'yi gösterdi.

Banka'dan yapılan açıklamada bunun bir sistem hatası olduğu belirtildi. Halkbank hata esnasında kısıtlı da olsa alım-satım işlemi yapıldığını ve söz konusu işlemlere derhal müdahale edildiğini duyurdu.

 

Halkbank'ın internet sitesinden yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Bankamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

YORUMLAR 4
  • Basite alınmamalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimler almış ? Millet elindeki cebindeki paraları vatan için bozdururken aksine almak için bekleyen hatta yaptıkları işlemleri şansa mı yoksa o saatlerde böyle birşey yapılacağını bildikleri için mi sistemlerine giriş yaptıklarını çözüme kavuşturmak çokta zor olmasa gerek !!! Diğer düşük kurla satış yapan bankalar dahil araştırılmalı
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortada 2 durum var ya hacklendi yada büyük vurgun yapıldı devlet bunun üstüne gidip aydınlatılması lazım
    Cevapla
  • Erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın o zaman diliminde kimlerin alım satım yaptığını açıklamsı lazım.Banka hortumlayanlar kimdir
    Cevapla
  • Cem 5 yıl önce Şikayet Et
    O kur fiyatlarından kimler alım ve satım yaptı açıklayın ozaman
    Cevapla