Bakan Albayrak’a yerli makam aracı önerisi

Ali Kibar, geçtiğimiz hafta kamu araçlarında tasarruf için düğmeye basan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a makam otomobilleriyle ilgili bir öneride bulundu

Bakan Albayrak’a yerli makam aracı önerisi
Bakan Albayrak’a yerli makam aracı önerisi
GİRİŞ 10.09.2018 09:25 GÜNCELLEME 10.09.2018 09:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yerli makam otomobili üretimine talip olduklarını açıklayan Kibar şunları söyledi:

“D veya daha üst segment otomobillere verilecek alım garantisi ile Türkiye’de iki veya üç yeni yatırım mümkün olabilir. Kamuda 115 bin otomobil var. Bunların yüzde 15’i üst segment ve hepsi ithal. Eğer üst segment araçlarda 25 bin adetlik bir iç pazar oluşursa Türkiye’de üretim gündeme gelir. Gerekiyorsa alım garantisiyle bu bir müzakere şeklinde de olabilir. Böyle bir durumda Sonata modelimizi Türkiye’de üretebiliriz"

Böylece önemli bir tasarruf sağlanır. Bunun gerçekleşmesi için yerli üreticilerin ürünlerini ön planda tutacak bir vergi sistemi gerekli. Türkiye’deki mevcut üreticilerimizin hepsi zaten üretebilir. Yerli olmayan da buyursun gelsin, burada üretsin. Bizim için bir görev verilirse biz o göreve talibiz. Ülkemize fayda sağlayacak ne gerekiyorsa yaparız. Elbette şartlar oluşursa bunu devlet yetkilileri ile görüşürüm. Kamu, yerel yönetimler ve benzeri gibi üst düzey makamların kullanımı için son derece uygun olabilir” yorumunu yapan Kibar, “Ülkemizin bir potansiyeli var ve bir parça destek ve teşvikle yeni bir, iki veya üç markanın da yatırım yapmasına olanak sağlanabilir”

 

 

YORUMLAR 15
  • illede Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    İsterim ambülans, yangın kamyonu, çöp kamyonu, ticari tır, askeri tır, makam mevki her türlü yerli olsun inşallah düğmeye basmışken her türlüsü yapılsın.
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Zırhlı merso 6 milyona geliyor bakanlıklara en az 100 tane olsa maybeckleri saymıyorum 600 milyon yapıyor tabiki de s 600 hepsi benzini siz düşünün Sonuç olarak milli otomuz olduğunda zırh giydirmekte ülkemiz en önde geliyor ihracat bile yapabiliriz hayırlısı
    Cevapla
  • DÜNYA BARIŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olmalı kırılan yarım kalan milli uçak araba slah sanayii vs. yaptırmadılar. Şimdi o kırılan umutlar unurlandırmalı polisim, jandarma, asker, vali, kaymakam, reis başkan, tamamı yerli şimdiden sipariş verilmeli.
    Cevapla
  • Mert Boyunegmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonatadan saglam para kaldiracak ya ona yer ariyor.. Milli otomobili hizlandirin biraz ona binsinler
    Cevapla
  • Birgarip 5 yıl önce Şikayet Et
    Múdüründen ,amire,şefinden ustasina herkes bisikletle işe gönderilmelidir. Trafikte çõzuldú,israfta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle