TBB'den vatandaşlara kritik uyarı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), TBB adı kullanılarak dolandırıcılık girişimleri yapıldığına dikkat çekerek, "Banka bilgilerinin, kişisel bilgilerin paylaşılmaması bir alışkanlık haline getirilmelidir" uyarısı yaptı.

TBB'den vatandaşlara kritik uyarı!
TBB'den vatandaşlara kritik uyarı!
GİRİŞ 14.09.2018 14:38 GÜNCELLEME 14.09.2018 14:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBB'den yapılan açıklamada, "Logomuz kullanılarak, Birliğimize ait olduğu görüntüsüyle açılmış, dolandırıcılık amaçlı internet siteleri ve sosyal medya hesapları tespit edilmektedir" denildi ve "kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerde bulunan bu internet siteleri ve sosyal medya hesapları"nın, dolandırıcılık amaçlı oldukları vurgulandı.

TBB açıklamasında şöyle denildi:
 
"Kredi kartı bilgilerinin, kişisel bilgilerin ele geçirilmesini hedefleyen bu gibi girişimlere kesinlikle itibar edilmemeli; banka bilgilerinin, kişisel bilgilerin paylaşılmaması bir alışkanlık haline getirilmelidir. Birliğimiz bu gibi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemleri almaya özen göstermekte, ilgili mercilere kapatılmaları ve gereken cezanın verilmesi için şikayetlerde bulunmaktadır."
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyarıyı yapana kadar dolandırıcılara 10 20 yıl hapis versenize adaletsiz Türkiye!
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    Babam bir kredi başvurusu için devlet bankasına oğlu olmam sebebiyle verdiği benim gsm telefon numaramı, çeşitli kurumlar 3 sene boyunca çeşitli hizmetler vermek bahanesi ile babamın ismini zikrederek beni aradı!Şimdi soruyorum,bu telefon numarasını veren Ziraat bankası nasıl oluyor da benim telefonumu sızdırıyor!Okullara verdiğimiz iletişim numaraları çocukların okul bilgileri ile beraber nasıl oluyor da çeşitli kursların,kolejlerin eline geçiyor.Vatandaş,vatandaş başka bir bildiğiniz yok!
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Banka bilgilerimizi kimseye vermediğimiz halde dolandırıcılar telefon numarası, kimlik numarasının ilk 3 ve son 3 rakamını, baba adının baş harfini biz kimseye vermiyoruz; ancak arayan dolandınrıcılar bunları biliyor. Akla bilgilerimizi satanlar banka mı yoksa onların taşeronları mı soruları geliyor. Önce bankaların bizim bilgilerimizi satılmayacağını öğretmek gerek.
    Cevapla