Mısır ile Rum yönetimi anlaştı: Ankara takipte

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Mısır arasında denizaltında boru hattı ile doğalgaz taşınma anlaşması imzalandı.

Mısır ile Rum yönetimi anlaştı: Ankara takipte
Mısır ile Rum yönetimi anlaştı: Ankara takipte
GİRİŞ 19.09.2018 16:18 GÜNCELLEME 19.09.2018 16:26
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla’nın imzaladığı anlaşmaya göre; Rum yönetiminin tek taraflı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan Afrodit 12'inci parseldeki doğalgaz, denizaltından boru hattı ile Mısır’daki doğalgaz sıvılaştırma terminaline taşınacak. Güney Kıbrıs'ta düzenlenen imza törenine Avrupa Komisyonu Enerji Genel Müdürlüğü Temsilcisi Anne-Charlotte Bournoville de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Rum Bakan Lakkotripis, anlaşmanın Kıbrıs ve Doğu Akdeniz doğalgazının geliştirilmesi için dönüm noktası olduğunu savundu. Lakkotripis, işbirliği için Mısır yönetimine teşekkür etti. İmza töreninde AB'den bir temsilcinin bulunmasını da yorumlayan Lakkotripis, bunun, Avrupa boru hattı olduğunu, çünkü doğalgazın, Mısır’a Afrodit yatağından gideceğini belirtti.

RUMLAR MUTLU

Mısır Petrol Bakanı Molla da atılan imza ile bölgedeki işbirliğinin güçlendiğini savundu. Molla, Rum Bakan gibi, "Bu işbirliği açısından bir dönüm noktası" dedi. İki ülke arasında 30 gün içerisinde teknik heyetlerin oluşturacağı komite kurulması kararı da alındı. Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de Mısır'la imzalanan anlaşmanın Güney Kıbrıs için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

ANKARA KARŞI ÇIKIYOR

Ankara, Rumların Akdeniz'de tek taraflı olarak attığı doğalgaz adımlarına tepki gösteriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine dair, "Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmelere her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle yakından takip ediyorlar. Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere Rum tarafına güvenerek, haddi olmayan işlere alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bizim için Afrin ne ise Ege'deki, Kıbrıs'taki haklarımız da odur." demişti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 44
  • hayrettin çelikel 5 yıl önce Şikayet Et
    hata bizde rumlar annan planına hayır derlerse kktc otomatik olarak tanınır gibi bir argüman geliştirecektik. kosova tanınıyor kktc neden tanınmıyor ???
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    1- ankara kktc nin hakkini almali yada gaz cikartma hayal olmali 2-türkiye olarak o sözde paralel de ÖRNEK 2.3 4 5 vs her hangi bir noktaya bizim sondaj gemisi girrip resmen sondaji vurmali NE OLUYOR diyen e de HAYIR DIR burasi rum gölü mü lan diye tokadi cakmali 3 biz de kibris a yakin noktalarda parsel ilan ederek bursai da KIBIRIS TÜRK ün parseli madem rum un hakki var türk ünde parseli siniri hakki var deyip noktayi koyamli 4 rum sondaj yaparken kiem ait olduna bakmadan sondaj gemisi ni vurmali baska tür bunu anlatma yi unutun ya vurursun ya rum cikariri sen bakarsin
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözlere pudra, aldatmaca Barış görüşmelerine son vermeliyiz , tez yok ! baris görüsmeleri hikayeden ibaretmis, meger mesele Petrol yataklarindan ibaretmis.. madem öyle, bizde tek tarafli olaraktan => Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini (kısaca KKTC) Türkiye'nin Resmi topragidir islemler derhal baslatilmali. Türkiye'nin seksen ikinci (82) ilimiz olarak duyurulmali ...
    Cevapla
  • Bangoglu haso 5 yıl önce Şikayet Et
    Suan dunyayi yoneten ingilizlerdir abd israil hepsi ingilizlerin piyonu ingilizler en nalet millettir kendilerini piyasada gostermezler ama bilen bilir turkiyede yeter artik herkeze racon kesmekle olmuyor millet icraat yapiyor biz anca laf yapiyoruz ulke zaten krizde batti batacak herkez bunun farkinda adamlar yavas yavas bizi bitiriyorlar bizim artik bisey yapmamiz lazim lafla olacak is degil ya öluruz ya öldurruz hepsi bu
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğünüzü vurun indirin hakkımızdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle