Trump'ın petrol tehdidi işe yaramadı!

OPEC ülkelerinden petrol fiyatlarını düşürmesini isteyen Trump'ın tehdidi işe yaramadı

Trump'ın petrol tehdidi işe yaramadı!
Trump'ın petrol tehdidi işe yaramadı!
GİRİŞ 23.09.2018 16:44 GÜNCELLEME 23.09.2018 16:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatlarının düşmesini isteyen ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya ve Suudi Arabistan'dan olumsuz yanıt geldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) lideri Suudi Arabistan ve örgüt dışındaki en büyük petrol üreticisi Rusya, üretimi artırmayacaklarını açıkladı. Açıklama OPEC ve ortaklarının bugün Cezayir'de yapacakları toplantı öncesinde geldi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, üretimi artırma kapasitelerinin bulunduğunu ancak bunu şimdilik gerekli görmediklerini söyledi. Khalid al-Falih "Ben petrol fiyatlarını etkilemem" dedi. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak da petrol üretimini artırmayacaklarını söyledi.

 

 

'ORTADOĞU ÜLKELERİNİ BİZ KORUYORUZ'

Trump 3 gün önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki yükselişten OPEC ve Ortadoğu ülkelerini sorumlu tutmuş ve petrol fiyatlarının düşürülmesini istemişti. Ortadoğu ülkelerini ABD'nin "koruduğunu" öne süren Trump "Biz olmasak uzun süre güvende olmazlar. Onlar ise daha yüksek petrol fiyatları için bastırmaya devam ediyor. Bunu hatırlayacağız. OPEC tekeli, fiyatları şimdi düşürmeli" ifadelerini kullanmıştı.

80 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Brent petrolün fiyatı geçtiğimiz hafta 80 doların üzerine çıkmıştı. Petrol fiyatları ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle arzın düşmesinden dolayı artıyor. Trump, diğer ülkelerin arz açığını kapatarak fiyatları düşürmesini istiyor.

YORUMLAR 3
  • vanlı hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    erdogan sayesinde herkes abd ye artık dur diyor bu güzel bir gelişme amerikanın palavraları artık herkes öğrendi sahtekar gaspçı ülke
    Cevapla
  • İsim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu turpmudur nedir soytarının teki kudurmuş
    Cevapla
  • Dermanbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Artuk kimse Trumpıda ABD yide takmıyor:-))
    Cevapla