Gürsel Tekin'e cevap: Kapalı dükkân yok

Bin liralık gömleğiyle gittiği Kapalıçarşı’da cuma namazı molası için kapalı olan dükkânları görüp “Kriz var, kepenkler kapalı” goy goyu yapan CHP’li vekil Tekin’e Kapalıçarşı esnafından cevap: 80’lerden bugüne hiç kapanmadık.

Gürsel Tekin'e cevap: Kapalı dükkân yok
Gürsel Tekin'e cevap: Kapalı dükkân yok
GİRİŞ 24.09.2018 10:07 GÜNCELLEME 24.09.2018 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in İstanbul'da ticaretin kalbi olan Kapalıçarşı'da esnafın kepenk kapattığına yönelik iddialarının tamamen yalan olduğu ortaya çıktı.Esnafın cuma namazı saatinde işyerini kapatıp namaza gitmesini fırsat bilen Gürsel Tekin, kapalı dükkanın önünde poz verdi, bu kareyi de twitter'da paylaşıp hükümeti ekonomiye yönelik algı operasyonuna imza attı. Tekin'in çektirdiği o poz da üzerine giydiği gömleğin bin lira değerinde olması da işin ironik kısmıydı. Çarşı esnafları Gürsel Tekin'i eleştirdi.

İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

 Salih Bülbül (Tekin'in bahsettiği dükkanın sahibi): Döviz büromuz 1980'lerden bugüne faaliyette. Hiç kapanmadı. Tekin'in iddiaları doğru değil. Ziyaret ettiği anda cuma namazı saatiydi. Esnaf namazdaydı. Tekin o anda gelmiş. Cuma saatinde çarşımızda kepenkler, dükkânlar kapalı olur. Bu yüzden Gürsel Bey yanlış anlamış durumu... Kapalıçarşı çalışmaya devam ediyor.

SATIŞLAR ARTTI

 

 

 Murat Bozkurt: Kapalıçarşı'da eski ve köklü esnaflar tüm krizlere rağmen ayakta kaldı. Yeni ve dayanamayan esnafların bir kısmı ise yüksek kira ve 15 Temmuz darbe girişimi krizinden sonra kuyumcu dükkânlarını kapatarak az sermaye ile çok para kazanmak için turistik yiyecek baharat ve şekerleme sektörüne girdiler. Kapalıçarşı'da dükkânların kapandığı iddası doğru değil. 15 Temmuz darbe girişiminden iki yıl sonra aksine esnaf toparlandı. Turistin gelmediği doğru değil. Arap ve Çinli turistler Avrupalı turistlerden daha fazla kazandırıyor. Asıl turist gelmediği zaman kriz olur. Dövizin değerlenmesi krizin aksine yabancının harcamasını ve esnafın daha fazla kazanmasını sağladı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • doğrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sabah radyoda dinledim,Gürsel Tekin yalan üstüne yalan atıyor,yahu Gürsel Tekin.Ecevit iktidarında sen yokmuydun.insan bu kadar yalancımı olur.Siz siyaset hayatındayken AKP her seçimi kazanacaktır.Dürüstlük size kaldıysa yandık vay halimize.
    Cevapla