(EYT) Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama! "Şu an itibariyle..."

Emeklilikte yaşa takılanlar için daha önce meclise teklifte bulunulmuş, ancak yasa tasarısı kabul görmemişti. Şimdilerde emeklilik bekleyen vatandaşların gözü 1 Ekim'de faaliyete başlayacak olan TBMM'deydi. Her defasında sorular yöneltilen meseleye ilişkin önemli açıklama daha geldi. İşte, EYT son dakika gelişmeleri...

(EYT) Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama! "Şu an itibariyle..."
(EYT) Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama! "Şu an itibariyle..."
GİRİŞ 02.10.2018 10:23 GÜNCELLEME 02.10.2018 10:23
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Her fırsatta devlet yetkililerine yöneltilen sorulardan olan emeklilikte yaşa takılanlar meselesi yeniden gündemde. Prim gününü tamamlayan ve yaş şartını doldurmayı bekleyen vatandaşlar emekli olabilmek için EYT sorununun çözümünü talep ediyorlar. Düzenleme yürürlüğe girerse 450 bin kişinin emeklilik yolu açılacak. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından sunulan teklif geri çevrilmiş ve 2.3 milyon kişiyi etkileyecek olan mesele görüşülmemişti. Şimdi ise 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortası başlayan vatandaşlar emeklilik için umutlarını korurken, gözleri 1 Ekim Pazartesi günü faaliyete başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Peki, emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir düzenleme var mı? İşte, konuya ilişkin en taze açıklamayı yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un konuşmasının detayları...

 

 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kendisine yöneltilen "Emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir düzenleme var mı?" sorusu üzerine  "Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” dedi. Prim gününü dolduran ve yaş şartını tamamlamak için beklemek durumunda olan vatandaşların beklentilerinin olmaması gerektiğini ifade etmiş oldu.

Daha önce kabine toplantısı sonrasında EYT meselesine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükümetin gündeminde de yok. Gündeme gelince bakılır. Bütçeye üreteceği maaliyeti dikkate almak lazım" şeklinde konuşmuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un açıklamalarından diğer satır başları;

"Türkiye Kalkınma Bankası çok eski tarihlerde kurulmuş, DESİYAP olarak İşçi Yatırım Bankası olarak kurulmuş ve o günden bugüne kadar isim değişiklikleri ve Turizm Bankası ile birleşmek suretiyle bugüne kadar gelmiştir. Günümüz bankacılık sistemine ve kalkınma bankacılığının gerektirdiklerine uygun şekilde bankanın personel rejiminden tutun mevcut statüsünün gelişmesine çok fazla olanak tanımamaktadır. Yeniden yapılandırılması suretiyle Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı stratejik sektörlerin finansmanında etkin rol oynayacaktır.

Türkiye Kalkınma Bankası’nın altında Kalkınma Fonu kurulacaktır. Bu fonla hem uluslararası piyasalardan hem de Türkiye’deki piyasalardan oluşturulacak fonlarla Türkiye’nin kalkınma planları ve stratejik planları doğrultusunda öngörmüş olduğumuz sektörler finanse edilecektir. Personel rejimi iş hukukuna dönüştürülecektir.

Sektörler Kalkınma Planı’nda belirlediğimiz stratejik sektörler olarak ifade edebiliriz. Kalkınma Bankası’nın yenilenebilir enerji, turizm ve altyapı noktasında finansmanlar mevcut. Kalkınma Planı’nda Türkiye’nin stratejik sektör olarak tanımladığımız alanlarda olacaktır"

YORUMLAR 39
  • derya 5 yıl önce Şikayet Et
    kadın emeklilik yaşını 45 e düşürün lütfen kadınlar mağdur erken emeklilik hakları 58-60 yaşına geldikten sonra emekli olmaları çok saçma kadınlarımıza destek olalım dul ve yetim aylıklarına da el atın lütfen yükseltin zaten mağdurlar günahtır siz isterseniz yaparsınız zaten bütün oylarımız yine sizeee lütfen dikkate alın
    Cevapla
  • secgun. korkmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    eyt
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bize devlet maaş ödemiyor.yılarca bizden kesilen primlerimizi veriyor benden kesilen ssk primleri bunlar benim primlerim nerde o zaman
    Cevapla
  • KOSO 5 yıl önce Şikayet Et
    BİZEN OY ALAMAZINIZ BU YASA çıkmazsa
    Cevapla
  • Beril 5 yıl önce Şikayet Et
    Destekleyenlere teşekkürler. Statümüz belirlendi. Biz kimiz bilmiyorduk. EYT mağduruyuz artık. En kısa zamanda emekliliğe terfi etmeyi hak eden grubuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle