Gırtlağına kadar borca battı! Uyarı geldi

IMF Başkanı Lagarde, Japonya'nın borcunun henüz sürdürülebilir olmadığını söyledi. Japonya'nın borcu ekonomisinin yaklaşık iki katına çıkmış durumda.

Gırtlağına kadar borca battı! Uyarı geldi
Gırtlağına kadar borca battı! Uyarı geldi
GİRİŞ 04.10.2018 14:22 GÜNCELLEME 04.10.2018 14:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde "Japonya'nın borcu henüz sürdürülebilir bir patikada değil" dedi.
 
Lagarde açıklamasında Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını sürdürülebilir yapma girişimlerini memnuniyetle karşıladıklarını da söyledi.
 
5,1 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğü ile dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'nın borcu 2013 yılında ekonomisinin iki katına çıkarak 10,46 trilyon dolara yükseldi.

2015 yılında 11,06 trilyon doları bulan ülkenin 2017 Aralık ayı itibarıyla borcu 9,94 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.
 

YORUMLAR 10
  • Efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinde yabancı devletlere ait 1 trilyon dolara yakın tahvil var sadece 2010 daki tsunami faciasında dünyada haddisk ram lcd tv sıkıntısı yaşanmıştı çünkı bunların modüllerini Japonya yapıyor telefon kamera sensörü otomobil hava yastığı fermuar islemci ve ekran retme makinalarinda tekel ler otomobilde dunya ikincisi elektronik öyle anliceniz çalışana üretene bişey olmaz üstesinden gelirler
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    o iş o kadar basit değil..imf nin eline düştünmü işin zor ..reis bunu anladı imf yi tokatladı attı bi kenara..şimsi bizim ekonomi bitikti imf den zamanında kurtulduk çok şükür..
    Cevapla
  • anadolu ligi 5 yıl önce Şikayet Et
    hesapsız kasap ne satır bırakır ne masat,yarın bakmışsın bütün şirketleri almanların yahudilerin eline geçmiş.
    Cevapla
  • vatan evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin borclanma tavanı yukseltilmeseydi batmıştı bide imf sürdürülebilir degil diyor iflas eden abd hükümeti idi dikkatinizi cekerim
    Cevapla
  • Köylü 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamdım dünyaya araba ve elektironik satan bu coni köleleri niye borçlu bilen varmı...ben bilmiyorum sanki coni bunlara bir oyun vs..
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Japonya bi okadar ithal eden bi ülke adamlarda dogru düzgün toprak parçası yok belirli markalarla işi yürütüyor suudi Arabistan da petrolle ayakta kalıyo bana göre Türkiye cok daha zorluklarla savasabilecek kapasiteye sahip bi ülke hamdolsun
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD bunlarıda sömürüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle