400 TL Devlet desteği nasıl alınır? İŞKUR'dan annelere büyük yardım!

İŞKUR tarafından çalışan ve küçük çocuğu olan annelere, aylık 400 TL destek sağlanıyor. Açıklama, Karabük İŞKUR İl Müdürü Çoşkun Güven tarafından yapıldı. Peki bu desteğe başvurular nasıl yapılır? İŞKUR'dan 400 lira nasıl destek tutarı alınır?

400 TL Devlet desteği nasıl alınır? İŞKUR'dan annelere büyük yardım!
400 TL Devlet desteği nasıl alınır? İŞKUR'dan annelere büyük yardım!
GİRİŞ 26.10.2018 09:08 GÜNCELLEME 26.10.2018 09:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, küçük çocuğu olan ve çalışan annelere aylık 400 liraya kadar bakım parası verileceğini açıkladı. Bu sayede hem işsizliğin önüne geçilmiş olacak, hem de kadınlar çalışmaya teşvik edilecek. Konu ile alakalı Güven,  yeni uygulamaya başlanılan bakım desteğinin, kadınların iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan bir destek olduğunu, bu destekle çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabileceğini söyledi. Peki nasıl başvuru yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Coşkun Güven, bu imkandan yararlanılabilmesi için kişilerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmalarının gerektiğini ifade etti. Başvuran kişi iş kurumu aracılığı ile çalışıyor olsa bile bu destekten faydalanabilecektir.

Ödenekten yararlanmak isteyen anneler çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat etmesi gerekiyor.

YORUMLAR 4
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Lan yeter vallahi her şartlar çalışana iş bulamayan işçileri düşünüyor musunuz çalışan anne aylık 400 TL alacakmış çalışmayan ne var hiç birşey çalışan zaten maaşı var ben iş bulamıyorum 7 aydır işsizin madem ben bu ülkenin vatandaşıyım bana imkanlar tanı hiç bir şey oldugu yok orta öğretim hakları yok adam gibi hak istiyoruz
    Cevapla
  • üstat 5 yıl önce Şikayet Et
    bi seferlikte calismayan anneye verin.calisanla calismayan arasindaki adaletsizlige bakin
    Cevapla
  • Songül 5 yıl önce Şikayet Et
    İskurdan bu kadar haber var ama yardımcı olmuyorlar ki kurumlar hep aynı işçi çalışıyor 3 yıldır baş vuru yapıyor uz ama elimiz hep boş
    Cevapla
  • Ben ce öyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarım sektörüne yok. Nasılsa ithalat a dayalı tarım istiyoruz.
    Cevapla