Bakan'dan indirim müjdesi! Tek tek açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda yaptığı konuşmada, "Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapılacak" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 09.10.2018 14:41 GÜNCELLEME 09.10.2018 15:38
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, market zincirleri ve bazı devlet kurumlarının yaptığı indirimleri açıkladı.

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasından satırbaşları:

Enflasyonla mücadele programımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün dünya nüfusu 7 milyar, önümüzdeki 2050 yılına baktığımızda 9 milyar olacak. Şehirleşmemiz yüzde 55, 2050'ye baktığımızda çok daha fazlasını yapacağız. Bu zor ev ödevini yapmamız lazım.

 

Gıda arz güvenliği ekonominin hızlı olduğu durumlarda ön plana çıkıyor. 2 görevimiz var. Üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak. İkisini de yapma yolunda ödevimizi aldık çalışıyoruz. Tohumdan sofraya tüm sorunları ortadan kaldırmanın yolunu arıyoruz. Heybeyi doldurarak geldik.

Yaptıklarımızın üzerine neler yapabiliriz dedik. Serbest piyasa ekonomisi tabii ki işleyecek. Gıda arz güvenliğini de mutlaka sağlayacağız. Örneğin kıyma 29, kuşbaşı 31 TL'den satılıyor. Ucuz fiyattan alınıyordu, alınmaya devam edecek. Ucuz et projesi devam edecek. Çaykur bundan sonra da zam yapmayacak. Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapacak.

Et ve Süt Kurumu 10 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Sığ ve toz gübreyle yemde yüzde 10 indirim yapıldı.

TMO pirinci yüzde 20-40 indirimle arasında satmaya devam edecek. Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

YORUMLAR 93
  • Yusuf DURSUN 5 yıl önce Şikayet Et
    BİR HAFTA domates yemeyelim kesin domates 2 tl iner çünkü tarlada ve raf da ömrü en kısa olan gıda domatestir.
    Cevapla
  • Sehmus 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama böyle olmuyor ha söyliyeyim küçük esnaf ne yapsın bode isimlerini veriyorsunuz insanları oralara teşvik allahta kabul etmez bunu söyliyeyim baştan ha ben duymadım ben gormedim
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsatçıların kazandığı parayı onlara haram etsin zehir zıkkım olsun domatesin kilosu on tl olurmu Allahtan korkmaz kuldan utanmaz ahlaksızlar
    Cevapla
  • hülya 5 yıl önce Şikayet Et
    bakanların sahaya inmeleri iyi oldu bizim pazarda en pahalı domates 5 lira orta kalite 3,5 lira düştü..
    Cevapla
  • turan tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    Domates yemesekte olur
    Cevapla
  • safak 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsatçıları kuru ekmeğe muhtaç etsin
    Cevapla
  • Cihangir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli olanlardan alış veriş yapalım.bizi aldatan bizden değildir ALLAH'IN gazabı ve laneti meleklerin laneti peygamberlerin laneti müminlerin laneti stokculuk yapan ve fırsatçılık yapıp zam yapanların üzerine olsun AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten yerli olanlar zam yapmış yabancılarda az bir artış var....
    Cevapla
  • Aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş maalesef bu defa bizim insanımızın nekadar fırsatçı ne kadar Allah'tan korkmaz olduğunu gördük. Yabancı ürünlerde bi artış olmadı.. Kendi halkım Dan utandım. Okadar muhtaç insan varken bu yapılır mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle