Bankalarla ilgili flaş kredi iddiası!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, finansman sıkıntısı yaşayan ATO üyelerinin bazılarının KOBİ Destek Kredisi’nden yararlanmak üzere gittikleri banka şubelerinde zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, tüm Türkiye’nin kenetlendiği bu dönemde bankaları reel sektöre destekleyici yaklaşıma davet etti.

Bankalarla ilgili flaş kredi iddiası!
Bankalarla ilgili flaş kredi iddiası!
GİRİŞ 11.10.2018 12:26 GÜNCELLEME 11.10.2018 12:28
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ATO Başkanı Baran, KOBİ Destek Kredileri konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye ekonomisinde dövizdeki aşırı yükselişle başlayan sıkıntılı dönemin kolaylık atlatılması için ATO olarak ellerini taşın altına koymaktan hiç çekinmediklerini anlatan Baran, “Ülkemizin bu dönemi kolay atlatması ve yapısal sorunlarını kalıcı bir biçimde çözmesine yönelik ATO olarak yapabileceklerimizi “eylem planı” olarak açıkladık. İlk maddesi KOBİ Destek Kredisi’ydi. ATO’ya yapacağımız hizmet binamızı erteleyerek bütün kaynağımızı bankalara aktardık” dedi. 

İki yılda üç ayrı kredi çalışmasıyla ATO üyeleri için 3 milyar TL’lik bir kaynak oluşturduklarını hatırlatan Baran, ekonomik büyümenin altında yatan en önemli faktörün sermaye birikimi olduğunu ve bankacılık sektörüne bu alanda destek verdiklerini ifade etti. 

18 Eylül’de üçüncüsüne başladıkları KOBİ Destek Kredisi’ne başvurmak için yaklaşık 4 bin üyenin ATO’dan belge aldığını bildiren Baran, “Kredi Garanti Fonu’nun da desteği olduğu halde 4 bin üyemizden sadece bin 500’ünün talebine olumlu cevap verilmiş” dedi. Uygulamanın kaynak sıkıntısı yaşayan reel sektörü, moral olarak da sıkıntıya soktuğunu kaydeden Baran, “Şemsiyeye yağmur yağarken ihtiyaç duyuluyor. Bankalarımızın reel sektörü desteklemeleri gereken zaman ‘şimdi” diye konuştu. 

Türkiye’nin tüm vergi gelirlerinin yüzde 12’sinin Ankara’dan elde edildiğini hatırlatan Baran, “Banka şubelerinden şartları uyduğu halde kredi alamadan dönen üyemiz ATO’yu arıyor. Her bir üyemizin sıkıntısını yürekten hissediyorum. Tedarikçisinden, nakliyecisine, üreticisinden satıcısına, işçisinden muhasebecisine kadar ekonomi zincirinin halkalarıyız. Bankaların bugün sergileyeceği duruş, bu halkaların birbiriyle bağının kopmadan sürmesine, ekonomide çarkların dönmeye devam etmesine yol açacak. Bu süreçte bankalarımıza reel sektöre azami destek çağrısında bulunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 34
  • Uzakdurmak 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankadan kredi kullanmak akıl işi değil. Yani ha tefeciden borç almışsınız ha bankadan değişen birşey yok.en iyisi bankadan 1 lira bile kredi kullanmamak.tefeci olsun banka olsun kepçeyle alıp kaşıkla verirler.
    Cevapla
  • bankaci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yargısız infaz yapilmasin lütfen. Banka calisani olarak soyluyorum. Devlet bankasi olarak biz kredi veriyoruz bugün de dahil olmak uzere kredi kullandirimi yaptik yapmayada devam edecez insALLAH. Ancak faiz oranları cok yuksek. Bu sartlarda esnafin kredi cekemesi onlar icin sakıncalı odeyemediginiz kredi milletin parasindan emeginden gidiyor. Saygilar.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Oğuzhan kardeş, 15 bin tl. nin faiz oranını sen % 3 ten hesaplamışsın. % de 1'den hesaplarsan 36 ayda toplam ödeyeceğin para 18.561,00 tl. yapıyor. Tabii Kamu Bankaları kredi faiz oranlarını % 1'e düşürürse.
    Cevapla
  • Oğuzhan 5 yıl önce Şikayet Et
    %40 maliyeti olan bir krediden sadece banka kazanır. 15000tl ye 36 ayda 27000tl ödersiniz. Nasıl gözleriniz açıldı mı?
    Cevapla
  • bankaci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazilan yorumlara cevap verebilmek adina yaziyorum. 1. kredi faiz oranini dusurmek banka yonetim kurulunun kararina bagli. ben ucretli calisan biriyim. 2. mevcut piyasa kosullari goz onune alindiginda duruma bakarsak faiz oranlari henuz düşmez. ama biraz duzelme goruluyor bu sekilde devam ederse dusecektir. 3. esnaflar icin esnaf kredi koop. den kredi imkani ve ciftciler icin bir rakam ve Şuan piyasada inanılmaz mevduat açığı var lutfen paralarınızi devlet bankalarina yatirin ki size finans saglayabilsin.
    Cevapla
  • Hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankacı rumuzlu kardeş, bizler burada sağ duyulu bir insan olarak hem ülkemizi hem de vatandaşlarımızı düşünmek zorundayız. 2017 yılında banka kredi faizleri 1,15 seviyesinde iken şu anda % 2,80 civarında. Yani anlayacağın % 250 oranında yükseltilmiş bir durumda. Kamu bankaları eğer vatandaşlara yardımcı olmak istiyorlarsa kredi faizlerini % 1 seviyesine çekmelidir. Şu anda vatandaşlarımız borcundan dolayı ailesinin iaşesini dahi sağlamayacak durumdalar.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankacı kardeş, kamu bankaları vatandaşlara yardımcı olmak istiyorlarsa o zaman faiz oranlarını 2017'de olduğu gibi % 1 seviyesine düşürsünler. Bu sayede diğer bankalarda ister istemez faiz oranlarını düşürmek zorunda kalacaklardır.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Banka çalışanı olduğunu söyleyen kardeş, ben bundan 1 ay önce bir özel bankaya kredi çekmek için gittim. Ama durumumun müsait olmadığını söyleyip kredi vermediler. İster inan ister inanma. Yalnız kamu bankalarının kredi verip vermediklerini de bilmiyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde dünyanın en zenginleri arasına giren sayısızca holding ve şirket sahibi insanlarımız var. Bunlar ülkemize ve vatandaşlarımıza böyle bir günde yardım elini uzatmaları gerekirdi. En azından bir vatandaş olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza düşük faizli uzun vadeli kredi sağlamış olsalardı, ya da ürettiği mamüllere zam yapmayarak aksine indirim yapmış olsalardı, daha iyisi zekatlarını fazlasıyla vererek yardımcı olmuş olsalardı, işte o zaman vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getirmiş olurlardı.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bankanın CEO'su olsam, şu anda ülkemizde yaşanan krizi fırsat bilip zor durumda olanlara en az 3 ay sonra ödemeli, düşük faizli, uzun vadeli kredi desteği sağlayarak, bu sebeple de kredi çekeceklerin sayısı çok olacağı için hem bankamın daha çok para kazanmasını sağlamış olurum, hem ülkemizin ve halkımızın sorunlarına destek olmuş olurum ve hem de bankam halk arasında takdire layık görülür ve gerekli merciler tarafından onur belgesi ile ödüllendirilir. Fırsatlar, ülkenin ve halkın zararına değil aksine yararına yapılırsa hem sen kazanırsın hem ülken, hem de halk kazanır.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın batışı çok uzun sürmez.
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    dinimizin haram kıldığı işe girmeyelim arkadaşlar...bankalar kredi vermeyerek bir nevi harama bulaşmamızı engelliyorlar...kızacağımıza sevinmeliyiz..hepimiz müslümanız ve dinimizin emirlerini uymalıyız...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Haram olması konusunda sana aynen katılıyorum ama şu anda borç batağında olanlara, üretim için ham madde sıkıntısı çekenlere, borçlarından dolayı işçilerin maaşlarını ödeyemeyenlere, vatandaşın alım gücünün olmayışından kaynaklı ürettiği malı satamayan firmalara bankaların haricinde kim para verir sence. Tabi ki hiç kimse. Öyle değil mi. Eğer banka kredi faizleri % de 1 seviyesine düşürülürse o zaman bir çok sorunlar da ortadan kalkacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle