Türkiye'nin en büyüğü Niğde'ye yapılacak

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Türkiye'nin en büyük Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesinin Niğde'ye kurulacağını söyledi.

Türkiye'nin en büyüğü Niğde'ye yapılacak
Türkiye'nin en büyüğü Niğde'ye yapılacak
GİRİŞ 12.10.2018 09:44 GÜNCELLEME 12.10.2018 12:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle birlikte Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesi yapılması planlanan Bor İlçesine bağlı Karatepe mevkiindeki 1100 hektarlık alanda incelemede bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Vali Şimşek, "Niğde tarım ve hayvancılık yöresi bir il. Aileler geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Bizde bu gerekçeden yola çıkarak göreve başladığım ilk günlerde bu bölgede 1100 hektarlık alan üzerinde 20 bin büyükbaş kapasiteli tarıma dayalı organize hayvancılık ihtisas bölgesi oluşturma yönünde bir çalışma başlattık. Hazırlamış olduğumuz dosyayı bakanlığımıza intikal ettirdik. Müteşebbis heyetimizi oluşturduk. Bugünde bakanlığımızdan bir heyet gelerek bölgeyi yerinde inceledi.  Kendilerine göre bu bölgenin olabilirliğini değerlendirdi. Kısa sürede bir netice alacağımızı umut ediyorum." dedi.

 

 

400 KİŞİYE İŞ İMKANI

Bölgenin 400 kişiye iş imkanı yaratacağını söyleyen Şimşek şöyle konuştu:

"Burada organize hayvancılık  ihtisas bölgesi kurulduğunda ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyü katkılar sunacaktır. Her şeyden  önce et ithalatını bir nebze azaltacaktır. Ülkemiz cari açığına büyük katkısı olacaktır. Diğer taraftan burada hastalıklardan ari bölge oluşturulacak ve üreticilerimiz daha sağlıklı organize bir şekilde hayvancılık yapabileceklerdir. Bölgemiz için hayırlı olur inşallah. Bu bölge bittiği  zaman yıllık yaklaşık 30 bin büyükbaş  hayvan kesimi gerçekleşecektir. Yine istihdama da   katkısı olacak yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlamayı  ön görüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İç Anadoluya büyükbaş Akdeniz e küçükbaş keçi dogu Anadoluya kümes kaz başda olmak üzere büyük baş agırlık lı acil olarak 3000 bin er ünit 100 er baş 300 biner hayvan 10 ilde 3 milyon hayvan eder ilk etapta mükemmel olur kayseri ye acın destek amaçlı 100 başlık bi ünit de ben alacam
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    En yalnız bırakılan illler arasında halbuki ne vatansever gençler insanları var Ömer halisdemir gibi devletin doğru dürüst yatırımı bile yok buraya yazık gerçekten çok yazık
    Cevapla
  • Efem 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet uygun olmayan yere niye yatırım yapsın? Bu kafa devleti buraya getirdi?
    Cevapla
  • Aslanbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin gücü tarim hayvancilik yol enerji askeri güc. Bunlarin hepsini paralel yürütmeliyiz. Sömürgeden kurtulmaliyiz. NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!
    Cevapla
  • Aslanbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Gec bile kalinmis purojeler. Insaallah tez vakitte kurulup faliyete gecer. Türk milleti caliskandir. Yeterki imkanlar acilsin.
    Cevapla
  • ömer. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip organize sanayi bölgelerinden ülkemizin en az 15 iline kurulması kanaatındayım. o zaman tüm ihtiyacımızı kendi üretimimizden karşılayabilir ve hayvancılığımızı daha üst seviyede bir standarta kavuştururuz. ovalarımız yaylalarımız boş duruyor. konya ili kadar olan tarım ve hayvancılıkta ileri düzeyde olan hollandayı örnek alabiliriz.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ova boş duruyor?
    Cevapla
  • Osmancan Doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvancılık için. çok geç kalınmış proje, yozgat, kayseri, niğde, nevşehir, kırıkkale, kırşehir, çorum, k.maraş buralara bu tip çok yatırım gerek, tarım içinde benzer çok uygulama yapılmalı. Kayseri Yamula barajından Yozgatta istifade edebilse mükemmel bir tarım potansiyeli heba olmamış olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle