Yaptıkları zamlar yetmedi! Fırsatçıların yeni oyunu

Fırsatçıların yeni oyunu yerli aldatmacası oldu. Türkiye’de üretilmeyen ürünlere de logo konuldu

Yaptıkları zamlar yetmedi! Fırsatçıların yeni oyunu
Yaptıkları zamlar yetmedi! Fırsatçıların yeni oyunu
GİRİŞ 17.10.2018 06:09 GÜNCELLEME 17.10.2018 07:12
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

1 Ekim'den itibaren; üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde 'Yerli Üretim' logosu kullanımının zorunlu hale gelmesi kimileri için yeni fırsat kapısı oldu.

Pek çok markette ve pek çok markada yerli üretim olmamasına rağmen, etiketlere logo yerleştirildi. Ancak aldatmaca bilinçli tüketicinin gözünden kaçmıyor.

 

 

Sosyal medyadan tüketiciler, ürünlerin menşesine bakıp, yapılan yerli kandırmacasını gözler önüne seriyor. Logonun haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için etiket başına 274 lira idari para cezası kesilecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 51
  • iyi de Kardeşim 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş ne yapsın elimizde yetkimi var bunun sorumlusu yetkililerdir ben vatandaşım bende yetki olsa düz mantık ya idam ederim yada tüm mal varlıklarına el korum ülkeden sürgün ederim... işte o zaman milletin kanını emen vampirler aklını başına alıverirler adam gibi düzgün iş yaparlar... Devlet şikayet etmez gereğini yapar...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun
    Cevapla
  • Malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceza değil teşvik sanki..?
    Cevapla
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    274 tl ceza keseceksiniz o markette o cezayı fiyatlara yansıtacak yani yine tüketici zararda bu ceza değil ceza nasıl olur biliyor musunuz vatandaşı kandıranı men edeceksin işte ceza böyle olur bakın görün böyle bi ceza olursa herkes dürüst olur
    Cevapla
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlığın yaygın olduğu ülke burası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle