Elektrikli yerli otomobil görücüye çıktı! Fiyatı..

Elektrikli yerli otomobil ilk kez İstanbul'da bir fuarda görücüye çıktı. İşte dizaynıyla da oldukça dikkat çeken yerli otomobilin ilk görüntüleri ve fiyatı.

GİRİŞ 18.10.2018 08:14 GÜNCELLEME 18.10.2018 15:47
Bu Habere 351 Yorum Yapılmış

İstanbul'da bir fuarda ilk kez görücüye çıkan dış dizaynı, motoru, içi, her şeyi yerli olan elektrikli otomobil işlemler yapılırsa kısa sürede satışa sunulabilecek.

Yerli otomobil üreticisi Dr. Gürsel Güzel, yaptıkları yerli otomobili ilk defa görücüye çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

 

"İç tasarım, dış tasarım, mekanik tasarım bütün şasisi kaportası ve motoru yerli. Motor sürücü, elektronik donanımlar bütün kontrol üniteleri ve yazılımlar bize ait.

6.5 MİLYON DOLAR HARCANDI

Motor gücü 150 kw, beygir gücü karşılığı 203 beygir. 5 yıl içinde 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması oldu. 6 ay sonra bile seri üretime başlanabilir. Bu sertifikasyon ve prosedür işlerinden dolayı 2-3 yılı bulabilir"

FİYATI BELLİ OLDU

Elektrikli yerli otomobil TM 480'in menzilinin 400 kilometre olduğu belirtildi. TM 480i, 100 kilometrede 10 liralık elektrik harcıyor.

Fiyatı ise 200 bin lira olarak açıklandı.

YORUMLAR 351
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar sıfır araba fıyatlarından haberleri yok galiba
    Cevapla
  • kültürsüz işçi 5 yıl önce Şikayet Et
    param olsun sırf yerli olduğu için değil 200 bin 500 bin tl veririm. kullanmasam da kapıda dursun. yapanın ellerine sağlık. demek ki isteyince oluyormuş. bu araba cesaretin emeğin vatan sevgisinin iyi niyetin ve başarının karşılığıdır. helal olsun. belki ilerde seri üretime geçince ucuzlar mesela 120 bin gibi. neden olmasın abi renoya pejoya binene kadar gel buna bin. tak fişi bitir işi. bedava beyin.
    Cevapla
  • ankaradan 5 yıl önce Şikayet Et
    200.000 veririm, baska bi masrafi yok. hepimize hayirli olsun simdiden
    Cevapla
  • mısafır 5 yıl önce Şikayet Et
    araba yerlı argesı dolar her halde arge yapılarken yerlı paraya gecıs yoktu hesapta bundan sonrada argeler yerlı parayla yapılırsa cok daha guzel olur
    Cevapla
  • değil mi? 5 yıl önce Şikayet Et
    200 bin lira para mı. tabi Avrupalılar ve Amerikalılar için :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle