Çin'den kritik 'Kanal İstanbul' açıklaması

Türkiye'de temaslarda bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Sosyal Bilimler Akademisi Sınır Bölgeleri Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Xing Guangcheng, 'Çinli şirketler Kanal İstanbul Projesi ile ilgileniyor mu?' sorusuna "İki tarafın da yararı varsa bu işe girilir; neden girilmesin?" yanıtını verdi.

GİRİŞ 23.10.2018 10:09 GÜNCELLEME 23.10.2018 11:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin Halk Cumhuriyeti'nden altı kişilik bir heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.  

Guangcheng, DHA'nın "Çinli şirketler, Kanal İstanbul projesi ile ilgileniyor mu?" sorusunu, "Karşılıklı  güven oluşturulabilirse Türkiye ile ilişkilerde ortaklaşa yapılabilecek alanlar daha da büyüyecek. 'Bir Kuşak, Bir Yol Projesi' kapsamında zaten bu projenin üzerinde bulunan ülkelerin projelerine destek vermeye açığız. İki tarafın da yararı varsa bu işe girilir; neden girilmesin?" diye yanıtladı ve ekledi:

 

 

 

"Karşılıklı  güven oluşturulabilirse, Türkiye ile ilişkilerde ortaklaşa yapılabilecek alanlar daha da büyüyecek. Orta Asyadaki terör sorunlarının çözümünde Türkiye'nin rolü çok büyük olacaktır. O nedenle Çin, Türkiye ile ilişkiler kurmak istiyor. Karşılıklı güven olacak ki, vize sorunu çözümlensin."

"Yunanistan'da oldukça çok Çin yatırımı var; oysa, Türkiye'nin Yunanistan'dan fazlası dahi var."

"Yalnızca Kanal İstanbul değil; başka projelerde de devlete önerilerde bulunacağız; Bu nedenle, raporumuzu Çin'e dönünce oluşturacağız."

"Bir Kuşak - Bir Yol Projesi kapsamında, güzergahta bulunan ülkelerin projelerine destek vermeye açığız; ama, bu elbette ticari bir faaliyet."

"İki tarafa yararı varsa o zaman bu işe girilir; neden girilmesin? Bununla ilgili Büyükelçiliğimiz'in ticari ateşelikleri var. İşte net bir şekilde bilgiler verilip onlara bilgiler paylaşılırsa Çinli yatırımcılar buraya gelir."

KAYNAK:
YORUMLAR 5
  • serdar58 5 yıl önce Şikayet Et
    ucuz işçilik
    Cevapla
  • Saban sonmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin'deki asgari ucret 500 ABD dolarindan daha fazla., bilmeden konusma.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    çin lerin binaları be alt yapıları dünyanın en iyisi.... Çin ve Türkiye beraber yapmalı!
    Cevapla
  • saraylı 5 yıl önce Şikayet Et
    çin işi kanaldan ne olur , japonlar dururken
    Cevapla
  • ANaliz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizden uzak dursun çin.
    Cevapla