Turkcell’den yerli e-posta hamlesi!

3.5 yıl önce “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın” diye yola çıkan Turkcell’den Türkiye için stratejik öneme sahip bir hamle daha geldi. Turkcell tarafından yüzde 100 milli olarak geliştirilen yerli e-posta 2019’un başında hayata geçirilecek.

GİRİŞ 05.11.2018 16:41 GÜNCELLEME 05.11.2018 17:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

E. Giray Topçular’ın haberi

 

 

Turkcell, Türkiye'nin ilk canlı 5G deneyimine Samsung Electronics Türkiye iş birliğiyle imza attı. Turkcell ve Samsung, 5G'yi deneyimletmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. 5G teknolojisi, Turkcell altyapısı ve Samsung'un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi sayesinde Türkiye'de ilk kez Turkcell’in kurduğu canlı deneyim alanlarında hayat buldu. 

26 GHz frekansı üzerinden Samsung’un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi, Turkcell’in altyapısı ile birleşince konuklar, etkinlikte yer alan 4K UHD Canlı Yayın, Bulut Oyun, 360 Derece Kamera İzleme ve Sanal Gerçeklik için kurulmuş deneyim alanlarında ilk kez 5G ile tanık olma fırsatı buldu.

 

 

Etkinlikte konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, hedeflerinin Türkiye’nin dünyada 5G teknolojisine sahip ilk ülkeler arasında yer alması olduğuna dikkat çekerek, "5G sadece bir haberleşme teknolojisi değil, topyekun dönüşümün, otomotiv, tarım, sağlık gibi sektörlerin dijitalleşmesinin ve Sanayi 4.0 dönüşümünün temeli" dedi.

HABER 7'YE KONUŞTU: OPERATÖRLERE EZBER BOZAN ORTAKLIK ÇAĞRISI

Konuyla ilgili Haber 7’ye özel açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 5G’nin tüketiciyle en hızlı şekilde buluşması açısından 3 operatörün ortak çalışma yapmasının daha faydalı olacağını açıklarken, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle 5G’yi bugün itibari ile deneyimlemeye başladık. Bundan sonrası Türkiye’de regülatif altyapı ve süreçlerin nasıl ilerleyeceğine de bağlı. Çok hızlı bir şekilde spektrum tahsislerini yapmamız lazım ama eski dünyadaki gibi ihalelerle yapmamamız lazım. Çünkü biz artık her üç operatörün ayrı ayrı yatırım yapabileceği bir dünya görmüyoruz. Yatırımları ortak yapmamız, israf etmemeliyiz. Dolayısıyla da devlet özel sektör işbirliğiyle Türkiye’yi 5G ile en hızlı şekilde tanıştırmamız lazım. Bunun için de ortak altyapı paylaşımı ve ücretsiz spektrum tahsisi son derece önemli.”

‘KAPASİTEMİZİ ÜÇE KATLARIZ’

Sektör olarak daha çok yatırım yapmaları gerektiğini ancak bazı sorunlar yaşadıklarını dile getiren Terzioğlu, teşvik almayan sektörlerin başında geldikleri dile getirdi. Terzioğlu, “Şunu söyleyeyim biz fiber için kazı yaptığımızda yaptığımız yatırımın yüzde ellisi devletin vergi maliyetidir, geçiş hakkı paralarıdır. Mobil yatırım yaptığımızda da yaptığımız yatırımın yarıdan fazlası spektrum ücretleridir, hava parasıdır. Bu maliyetleri ortadan kaldırırsak bizim yatırım yapma kapasitemiz ve Türkiye’yi dijitalleştirme kapasitemiz ikiye üçe katlanır. Dolayısıyla biz yatırım yapıp teşvik alan değil, yatırım yaptıkça daha fazla maliyetlerle karşılaşan tek sektörüz Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

YERLİ OTOMOBİL TÜRKİYE’YE ÖZGÜ OLACAK

Yerli otomobil çalışmaları hakkında da bilgi istediğimiz Kaan Terzioğlu "Biliyorsunuz yerli otomobil şirketimizin Genel Müdürü Gürcan bey, görevi üstleneli yaklaşık bir aydan fazla oldu. Bu konudaki açıklamaları ben ona bırakıyorum çünkü gerçekten ihtisas gerektiren bir konu. Ama çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’ye özgün, elektrikli ve akıllı bir otomobil üzerindeki çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecek. 

2019’UN BAŞINDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalması ve korunması gerektiğini bildiren Terzioğlu, yerli e-postanın ne zaman hayata geçeceğine ilişkin yaptığı açıklamada “ Yerli e-posta ümit ediyoruz birinci çeyrekte hayata geçireceğiz. Tamamen Türkiye’de datanın saklanıldığı ve en ileri teknolojilerle, açık sistemlerle geliştirilmiş bir e-posta sistemi olacak” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklısın
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkcell önce bu sistemi kurar, daha sonra da google a satar.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu çok önemli bir an evvel hayata geçirilsin
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reklamları biraz bol oluyor oda kullanıcıları rahatsız ediyor
    Cevapla
  • Sabri 5 yıl önce Şikayet Et
    Açık sistemler ile çok güvenli şekilde geliştirilmesi lazım ve çok iyi test edilmesi lazım. Siber güvenlik meselesi öyle kolay değil. Bir defa antivirüs vs yazılımları yerli olmalı. Total anlamda değişiklik ile bu tip şeyleri hayata geçirmek çok daha mantıklıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık