Diyanet 6 bin 100 personel alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019'da 200'ü kadrolu, 5 bin 900'ü sözleşmeli olmak üzere 6 bin 100 personel alacak.

Diyanet 6 bin 100 personel alacak
Diyanet 6 bin 100 personel alacak
GİRİŞ 11.11.2018 11:37 GÜNCELLEME 11.11.2018 11:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı bütçesine ilişkin hazırlanan  kitapçıkta  gelecek yıla ilişkin hedeflere de yer verildi.

 

Buna göre,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019'da kadrolu 50  Kur'an kursu öğreticisi, 100 imam-hatip ve 50 müezzin-kayyım istihdam edilecek.  Kurum ayrıca bin 500 Kur'an kursu öğreticisi, 4 bin imam-hatip ve 400  müezzin-kayyımı da sözleşmeli alacak. Böylece kurum toplamda 6 bin 100 personeli  istihdam etmiş olacak.

Diyanette boş olan kadrolar için yapılacak sınavlar sonucu başarılı  olan personelin atama işlemleri de gerçekleştirilecek.

 

Kadroların etkin ve verimli kullanılabilmesi için norm kadro yönergesi  çıkarılmasına ilişkin çalışmalar sürdürülecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlara dini  ve kültürel hizmetlerin düzenli, etkin ve koordineli yürütülmesi amacıyla ihtiyaç  duyulan ülkelerde müşavirlik, ataşelik ve koordinatörlük kurulmasıyla ilgili  işlemleri de yürütecek.

YORUMLAR 9
  • Baak 5 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara sadece madde gözlüğüyle bakanlar cari açığı görürler. Maneviyattan yoksun insanlar israf nedir bilmez, kul ve kamu hakkı nedir bilmez, ırz namus nedir bilmez, Allah korkusu nedir bilmez, birlik ve beraberlik içinde yaşamak nedir bilmez...bütün bu değerleri ancak Din kazandırır. Tabiki bu değerleri anlatacak olan da din görevlisidir. Din bu milletin mayasıdır, din görevlidi de bu mayayı uygun ölçüde yerleştiren kişidir. Bunu bir anlayabilsen.
    Cevapla
  • erdinc cilingir 5 yıl önce Şikayet Et
    sirtimiza yuk vatandas bu yuku tasimak zorundami biz de muslumaniz ama yeter artik cari aciga hizmet eden her harcama yapilmamali bu mudur kamu da kuculme yaziklar olsun
    Cevapla
  • Aaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki emekli olan din gorevlisinin yeri açık kalırsa cari açık küçülecek mi. Öyleyse işçilere bir maaş ikramiye verilmesin, cari açık küçülene kadar memur- işçi kimseye zam yapılmasın. Hastaneler çalışmasın, çöpçüler çöp toplamasın. Dini konulara ve dolayısıyla ahlaka gereksiz gözüyle baka baka toplum kalmadı farkında mısınız? Küçücük bebekleri katledenlerin olduğu bir dünya , çocuklara bile şiddet ve istismar olaylarının olduğu bir dünya ancak ahlâk yoksunluğunun sonucudur. Ve sırtımıza yük olarak belirttiğiniz bu kurumlar ancak ahlak ve birlik beraberliğin devamini sağlar ve bu sayede sırtımızda yük olan kötü kişilerin sayısının azalmasına hizmet eder.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Camiiler hayatın tam merkezine inşa edilmeli. Mesela avm pazar çarşı kalabalık yerlerin tam ortası ki bizler Camii eksenli bir Islami hayat sürelim inşaAllah. Camilerin etrafında Döne döne bir hayat Allah'ımıza cc ibadet eden kullar olalım inşaAllah. Lise- Imamhatip- Arapca- 3 cüz Kuran ezber- 100 hadis ezberi- iletişim kursu - egitmen sertifikası olanlar lütfen hoca olsun. Yoksa sıkıntı. Bazı Hocalar maalesef sıkıntılı. Kaliteye yön gerek.
    Cevapla
  • fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Çok iyi olmuş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş ekonomiye büyük katkıları olacaktır eminim
    Cevapla
  • fehm 5 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek var. her camiye bir imam bir müezzine. hele bide ülke bu halde iken ... yapmayın yani. hangi camide bahsedildiği gibi hakkı ile dini eğitim veriliyor. ya imamlar namaz kıldırıp sela okumaktan aciz... bu iş para ile olduktan sonra olmazz...
    Cevapla
  • Aaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim ekonomiye katki sağlamaz zaten hizmet sektörleri yani sağlık ve eğitim alanindaki her alan aynıdır. Yatırım yapılır çünkü ihtiyaçtır: sağlık harcamasını erteleyemeyeceginiz gibi eğitimi de erteleyemezsiniz. Eğitim şart çünkü mesela sizin gibi her şeyi parayla ölçen beyinler eğitilmezse ne olur dünyanın hali? Okul açılırken ve öğretmen alımıni nasıl karşılıyorsan Diyanet alımını da öyle karşılayacaksın. Diyanet yaygin eğitim yapar yani 80 milyonluk Türkiye'nin 15 milyonu okullarda eğitim görür. Diyanet 80 milyona da hitap eder. Kişileri ahlaki olarak ve manevi olarak destekler. Emekli olanların yerini doldurmak için atama yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle