Merkez Bankası'dan önemli enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonla ilgili olarak, "Enflasyon görünümünü etkileyen faktörler yakından izlenerek para politikası araçları fiyat istikrarı doğrultusunda etkin bir şekilde kullanılmaya devam edecektir" dedi.

Merkez Bankası'dan önemli enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'dan önemli enflasyon açıklaması
GİRİŞ 30.11.2018 11:41 GÜNCELLEME 30.11.2018 12:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyon görünümünü etkileyen faktörler yakından izlenerek para politikası araçları fiyat istikrarı doğrultusunda etkin bir şekilde kullanılmaya devam edecektir" dedi.

Çekinkaya ayrıca, "Alınan koordineli önlemlerin de katkısıyla enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsaması beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Çetinkaya: Enflasyon görünümünü etkileyen faktörler yakından izlenerek para politikası araçları fiyat istikrarı doğrultusunda etkin bir şekilde kullanılmaya devam edecektir

Çetinkaya'nın'nın "Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası" başlıklı sunumda temel mesajlar şu şekilde:

- Ekonomideki dengelenme eğilimi belirginleşmiştir.

- Dış talep gücünü korumakla birlikte, finansal koşullardaki sıkılaşma ve zayıf iç talebin etkisiyle iktisadi faaliyet yavaşlamıştır.

- TCMB fiyatlama davranışlarındaki bozulmayı sınırlamak amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma yapmıştır.

- Alınan koordineli önlemlerin de katkısıyla enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsaması beklenmektedir.

- Enflasyon görünümünü etkileyen faktörler yakından izlenerek para politikası araçları fiyat istikrarı doğrultusunda etkin bir şekilde kullanılmaya devam edecektir.

 

 

YORUMLAR 6
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kusura bakmayın. Faizler düşük diye millet çok kredi çekip semayenin sömürüsü şahane oluyordu. Ancak bu sermaye iyice azıtıp faizleri iyice artırınca millet kredi çekmeyi bıraktı. yani sermaye kendi ayağına kurşunu sıktı. Hayırlı olsun. Çok lüks olmayan çok büyük olmayan evimin, son model olmayan arbamın kıymetini bilir asla kredi çekip sömürülmem. Bankaya kaptıracağım parayı çocuklarımın geleceğine yatırırım.
    Cevapla
  • hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Gariban haram olup olmadigina bakmaksizin banka kredisiyle hayatini surduruyordu...simdi kredi de cekemiyor...su faizleri dusurun de bari millet borcunu borcla kapatabilsin...yoksa isler fena halde kotuye gidecek.
    Cevapla
  • Wanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Agustostaki döviz krizinin etkileri ekim-kasım döneminde ortaya çıktı. Şimdi yüksek faiz ve enflasyonun sıkıntısı yavaş yavaş etki etmeye başlayacak..
    Cevapla
  • yallah şöför 5 yıl önce Şikayet Et
    aslan gibi maşaallah. hayatta doların 2 lira düştüğünü gördük ya daha gam yemem.
    Cevapla
  • İhsan Berat 5 yıl önce Şikayet Et
    peki NEDEN 2019'da pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları ve motorlu taşıt vergisi yüzde 23.73 oranında zamlanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle