Evleneceklere devletten 65 bin TL

Yeni yasayla çeyiz katkısı 7 bin 500 lira, konut desteği 25 bin liraya çıkarıldı. Eşler, her iki destekten ayrı ayrı yararlanıp toplamda 65 bin lira hibe alabiliyor.

Evleneceklere devletten 65 bin TL
Evleneceklere devletten 65 bin TL
GİRİŞ 08.12.2018 08:11 GÜNCELLEME 08.12.2018 08:12
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Evlilik hayali kuranlara devlet kolaylık sağlamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ailelerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 

 

 

AYRI AYRI YARARLANILIYOR 

Konut alacak gençlere devlet katkısında üst limit önceki gün Meclis'e sunulan yasayla 25 bin liraya çıkarılacak. Böylece 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktirene ev alırken devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Söz konusu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunuyor. 

 

 

YÜZDE 25 DESTEK

Eski yönetmelikte 3 yıl kalanlar yatırdığı paranın yüzde 15'ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18'ini ve 5 yıl kalan da yüzde 20'sini alabiliyordu. Yeni düzenlemeyle, 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara en fazla yüzde 25'i kadar destek sağlanacak.

7 BİN 500 LİRAYA ÇIKTI

Çeyiz desteği de 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Çiftler bundan ayrı ayrı yararlanıp tutarı ikiye katlayabilecek. Böylece toplamda 65 bin lira devlet desteği elde edilebilecek.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 24
  • erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    ama yaş sınırı koymuşlar
    Cevapla
  • Olmamalı... 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet desteği istemiyoruz ve kaldırmalı... Çünkü ağır bir sürü vergilerden, ağır para cezalardan, ağır kesintilerden...vb geliyor, oradan yeni evleneceklere, yeni ev alacaklara destek sağlıyor. O yüzden hiçbir destek olmamalı, sadece 0 faizli kredi açılırsın istiyoruz... Her şeye vergi "bir tane" yetmeli ve hafifletmesini istiyoruz... Hayat pahalığı istemiyoruz...
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar kalksın millet kovboy olup cıkar.
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    evlilik oranları gittikçe düşüyor işsizlik olunca insanlar evlenemiyor çeyiz hesabından alınan 7.500 tl bir gelinlik fiyatı bile değil böyle giderse avrupadaki gibi evlilikler biter
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın büyük devlet.
    Cevapla
  • Rüzgar 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim gibi evlenmek isteyip de iş yüzünden evlenemeyen yüzbinlerce insan var. Ben asgari ücretle evlenip kıt kanaat geçineceksem evlenmem daha iyi. Çünkü bir süre sonra çocuğun bezini nasıl alacağım, kadının ihtiyacını nasıl gidereceğim diye kendimi paralayacağım. Öyle bir durumdayız ki gitsin zengin biriyle evlensin diyoruz. Genç yaşta insanları zinaya düşüren sebep bu. Devletin destek verme sebebi de gençlerin zinaya düşmesi ancak destek yetersiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle