Putin'den Çipras'a cevap! 'Buna Erdoğan karar verir'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazının Avrupa'ya taşındığı projelere Yunanistan'ın da dahil edilebileceğini söyleyerek "Bunun için Türk ortaklarımızla görüşüyoruz." dedi.

Putin'den Çipras'a cevap! 'Buna Erdoğan karar verir'
Putin'den Çipras'a cevap! 'Buna Erdoğan karar verir'
GİRİŞ 08.12.2018 12:46 GÜNCELLEME 08.12.2018 12:46
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kremlin'de bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde TürkAkım Projesi de konuşuldu.

Başkent Moskova’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Putin, "Rusya, Yunanistan'ın doğal gaz ihtiyacının yarısından fazlasını, petrol ihtiyacının da yüzde 10'undan fazlasını karşılıyor." dedi.

"TÜRK ORTAKLARIMIZLA GÖRÜŞMELİYİZ"

Putin, Güney Avrupa’nın, Yunanistan üzerinden Türk Akımı’ndan gelecek doğalgaza erişim sağlayabileceğini söylerken konunun öncelikle Türk ortaklarla görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Putin, "Yunanistan'ın TürkAkım projesine dahil edilmesini de ihtimal dışında görmüyoruz. Bu konuyu Türk ve Yunan ortaklarımızla istişare ediyoruz." dedi

YORUMLAR 56
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Egedeki adamlarımızı versinler Kıbrıs'ta ki hakkimizdan cekilsinler ondan sonra görüşelim.
    Cevapla
  • Ali Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Çipras üçüncü sınıf figuran durumunda. Türkiye ile zıtlaşmaya devam ederse figüranlık bile hayal olur. Kıbrıs açıklarında bize danışmadan doğalgaz aramaya kalk. Sonra da mavi akıma dahil olayım. Olur görürsem haber ederim. Hadi arkadaşım dükkan önü kalabalık etmeyelim. İkile toz kaldırma.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuyu Türk ve Yunan ortaklarımızla istişare ediyoruz. Bunu erdogana sormayalim diyemi anladiniz pes
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli özal hep şunu derdi.. ticaret ve ekonomik bağlantılar gelecekte meydana gelecek silahlı çatışmaları engeller...rusya ile dostuz neden mavi akım, türk akım, gıda ticareti, turizm ülkeleri birbirine baglıyor... belki yunanında aklı başına gelir...
    Cevapla
  • Şahino 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin'e bravo. Türkiye'nin ve Erdoğan'ın hakkını teslim ediyor. Ulufe dağıtmıyor yani...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle