Atak helikopterleri ile ilgili önemli açıklama!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Gelecek hafta Pazartesi günü bir Uzak Doğu ülkesine ATAK ihracatı ile ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planlıyoruz" dedi.

GİRİŞ 12.12.2018 12:46 GÜNCELLEME 12.12.2018 14:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkan Demir açıklamasının devamında "Yeni nesil ATAK projemize, MMU ve Hürjet projelerimize şimdiden ortaklık talepleri var" şeklinde konuştu.

SAVUNMA sanayisinin önemli ihraç kalemlerinden biri haline gelen T129 ATAK Helikopteri, Pakistan'a ihraç ediliyor. Anılan ülkenin dışında ihracatın yapılacağı ikinci ülkenin ise Filipinler olduğu gündeme gelmişti. Türkiye, Pakistan'la da 30 adet ATAK satışını öngören bir anlaşma imzalamıştı.

NOKTASAL HASSASİYETLE VURDU
Demir ayrıca "Hisar'ın yeni testleri başarıyla gerçekleştirildi, Bora füzemiz noktasal denilebilecek hassasiyetle hedefini vurdu." açıklamasında bulundu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli piyade Tüfeği bile olmayan Türkiyeden Savaş helikopterini yapan ve Satan Türkiyeye kavuştuk.ALLAH Sizden Razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun teknolojimiz ve savunma sanayimiz için üretenlerimizden milli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar motorlar tanklar toplar elektromanyetik toplar helikopterler uçaklar gemiler radarlar roketler füzeler hava savunma sistemleri uzay araçları ve daha nice çeşitlerini üretelim ve daima ARGE ler yapalım.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla yemeyeceğiz, içmeyeceğiz şu aletin motorunu yerli olarak üreteceğiz! Başka şansımız yok!
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    endonezya
    Cevapla
  • Sami Yilmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Filipinler. 8-10 adet arasi.
    Cevapla
  • ☾☆ 5 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duydum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle