Asgari ücret için kritik gelişme!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi. İşçi heyeti adına Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “TÜİK’in (gelecek haftaki) açıklamasından sonra bir sonuç çıkacağını bekliyorum” şeklinde konuştu.

GİRİŞ 14.12.2018 05:59 GÜNCELLEME 14.12.2018 16:22
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğindeki toplantının başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder yaptı.

İşçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç'un başkanlık ettiği toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunuldu.

 

 

2 BİN LİRA BEKLENTİSİ

2 bin liranın kamuoyunda yerleştiğini kendilerinin 2 bin liranın üzerinde bir ücreti arzu ettiklerini ifade eden Nazmi Irgat, "Henüz daha erken ama TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) açıklamasından sonra bir sonuç çıkacağını bekliyorum. Mevcut asgari ücretle geçinmek için sihirbaz olmalı. Mevcut bin 603 liranın geçerliliğinin kalmadığını kamuoyu biliyor" dedi. TÜİK ise ilgili raporu gelecek hafta sunacak.

 

 

‘ASGARİ DESTEĞİ’ SÜRMELİ

Akansel Koç da, "Önerilerimiz, asgari ücret desteğinin artarak devam etmesi, işsizlik sigortası işveren hissesinin 2019’da alınmaması ve vergi dilimleri, kesinti oranlarının mutlak suretle gözden geçirilmesi ve buna bağlı asgari geçim indirimi tekrar dikkate alınması" ifadelerini kullandı. 3. toplantı, 20 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde olacak.

YORUMLAR 40
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    En az ıkıbın olmalı calısan kole degıldır hayat cok pahalı allah yardım etsın
    Cevapla
  • Vatands 5 yıl önce Şikayet Et
    1600 tl aylik maas ev kirasi 900 tl adalet mi simdi bu?
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim asgari ücret devlet destekli olmalı kaynakta sıkıntı yok şu israftan devlet vazgeçse daha da fazla kaynak bulunabilir hükümet en az 1 ya da yarım asgari ücreti kendin den vermeli vallahi de kaynak var hem de çok....
    Cevapla
  • Rebelboy1903 5 yıl önce Şikayet Et
    Oldu başka..! İşveren kesesini doldururken devlete fazladan vergi ödeyeyim diyor mu da devlet oatronum diye geçinenin çalıştırdığı işçinin maaşını karşılasın..! Kafaya bak
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret 2000 olursa,emekli maaşınında yükselmesi gerekmiyormu,halbuki gazeteler emekli maaşına yüzde 10,4gibi bir zam olacak diye yazdı.
    Cevapla
  • PARS 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bi dünya be kardeşim işçi asgari ücret artsın gözüyle bakıyor iş veren artmasın gözüyle bakıyor. iki tarafında memnun olması için el atmak lazım konuya Allah iki tarafa da yardım etsin ne diyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle