Herkesin evinde var! Dokunan mahkemelik olacak

Doğalgaz dağıtım şirketinin izni olmadan, şebekeye, sayaca ve tesisata müdahale edenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Herkesin evinde var! Dokunan mahkemelik olacak
Herkesin evinde var! Dokunan mahkemelik olacak
GİRİŞ 17.12.2018 09:02 GÜNCELLEME 17.12.2018 09:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğal gaz iç tesisat onayı ve işletmeye alınması konusunda sertifika sahibi ile dağıtım şirketlerinin takip edeceği usul ve esaslara ilişkin kurul kararında yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.  

 

 

‘KAÇAĞA SEBEBİYET’ 

Buna göre, dağıtım şirketi, sertifika sahibinin dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara, şebekeye, sayaca, tesisata müdahale edip müşterinin kaçak doğal gaz kullanımına neden olması veya can güvenliğini tehlikeye atan standart dışı malzeme kullanması hallerinde, durumu ispatlayıcı somut bilgi ve belgelerle kuruma bildirerek, yapılan değişiklikle gerekirse sertifikanın iptalini isteyebilecek ve ilgili mercilere suç duyurusunda bulunabilecek. Kurum tarafından kurul kararı ilgilisine ve dağıtım şirketine tebliğ edilene kadar sertifika sahibinin iç tesisata ilişkin yeni başvuru dosyaları kabul edilmeyecek.

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 17
  • Yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim evde yok
    Cevapla
  • kemalat 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki kaçak kulananlar var belkıde doguda ha bıde onların kaçak dogalgazın pararsınımı öduyecek batı halkı
    Cevapla
  • dikkat'a 5 yıl önce Şikayet Et
    ön yargı ve iftira değil. istatistik ve matematik biliminin net sonuçları... kul hakkından bahsetmişken, kaçak elektrik,su gaz v.s kullanmanın da kul hakkına girdiğini ve allahın bunları da affetmeyeceğini biliyorsunuz değil mi?
    Cevapla
  • Dikkat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ön yargı ve kul hakkı ayrıca iftira ALLAHIN affetmediği şeyler biliyorsun değilmi ??
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu tamam kimse dokunmasın.Ama devletimiz de şu kayıp kaçak,okuma bedeline devletimiz el atsın.
    Cevapla
  • KOÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayıp bedeli makul olabilir çünkü enerji son tüketiciye ulaşıncaya kadar hatların direncinden ve trafolardaki kayıplardan dolayı bir takım kayıplar söz konusu , fakat hırsızın çaldığı kaçak elektriği dürüst müşteriye yüklemek etik değil.
    Cevapla
  • M.b 5 yıl önce Şikayet Et
    İşin kolayı gidip odun alıp soba kurmak lazım sizin evlay acısı gibi zamlatdan sonra 370 tl fatura geldi ısındınmı diye gel sor 60 metrekare ev ısınmıyor böyle giderse eski sisteme dönmek daha mantıklı geliyor sobayı kurup atıcaz odunu hiç olmazsa kemiklerimize kadar ısınırız.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten böyle değilse...ozaman çok tehlikeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle