Bakan Twitter'dan paylaştı! Dün rekor kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de dün 245 milyon metreküpü aşkın doğal gaz tüketilerek tüm zamanların rekorunun kırıldığını ve talebin kesintisiz karşılandığını bildirdi.

Bakan Twitter'dan paylaştı! Dün rekor kırıldı
Bakan Twitter'dan paylaştı! Dün rekor kırıldı
GİRİŞ 09.01.2019 17:14 GÜNCELLEME 09.01.2019 17:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son yılların en soğuk  kış aylarının yaşandığını belirtti.
 
Soğuk hava nedeniyle doğal gaza talebin de rekor seviyede arttığına  işaret eden Dönmez, "8 Ocak günü tüm zamanların rekorunu kırarak ülke çapında 245  milyon metreküpü aşan doğal gaz tüketimi gerçekleşti. Doğal gaz arz güvenliğimizi  sağlamaya yönelik aldığımız önlemler sayesinde bu rekor artışı hiçbir kesinti ya  da kısıntıya gitmeden karşıladık." ifadesini kullandı.

Dönmez, doğal gaz arz güvenliğini sağlamak için LNG, FSRU ve depolama  projeleriyle sisteme günlük gaz akışının 310 milyon metreküpe çıkarıldığına  dikkati çekti.
 
 Şu anda en çok tüketim yapılan zamanlar dahil olmak üzere günlük  tüketimi çok rahat karşılayabilecek altyapıya sahip olunduğunu vurgulayan Dönmez,  şunları kaydetti:
 
"Kısa vadede hedefimiz olan günlük gaz akışını 400 milyon metreküpe  çıkaracak çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz. Atacağımız bu adımlarla  Türkiye sadece kendi gaz ihtiyacını karşılamayacak aynı zamanda kaynak zengini  bir ülke olmamasına rağmen bu yatırımlarla birlikte gaz ihraç eden bir ülke  konumuna gelecek. 2018'in sonunda Hakkari ile beraber 81 ilde 504 yerleşim yerine  doğal gaz arzı sağladık. Toplamda 15 milyon aboneyle yaklaşık 60 milyon  vatandaşımız doğal gaz kullanım konforuna erişti."
 
Öte yandan, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde de tüm  zamanların rekor tüketimi gerçekleşti.
 
Rekor tüketime ulaşılan salı gününden bir gün önce Türkiye'nin doğal  gaz tüketimi, 226 milyon metreküp seviyesine ulaşarak 14 Şubat 2017 tarihinde  kırılan 243 milyon metreküplük günlük tüketime yaklaşmıştı.
 

 

 

YORUMLAR 2
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ankarada gazların basıncı düşük galiba yaktığımız halde ısınamıyoruz malesef
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ben hıç 50 nin üstünde yakmamistim ..genelde en dusukte cok soguklarda 50..ilk kez bu yıl 60 65 yaktim..sonuc 319 tl fatura
    Cevapla