Banka kartları ve kredi kartlarında değişiklik

BDDK'nın banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Banka kartları ve kredi kartlarında değişiklik
Banka kartları ve kredi kartlarında değişiklik
GİRİŞ 11.01.2019 08:00 GÜNCELLEME 11.01.2019 08:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin sekizinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alınarak Kurulca belirlenir”

 

 

YORUMLAR 9
  • baba61 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımız poşete açtığı gibi karta da savaş açsın kredi kartı kalksın kartsız hayat oh ne rahat paran yoksa alışveriş yapma sen bankaya değil banka sana muhtaç olsun adi bankalar
    Cevapla
  • incili çavuş 5 yıl önce Şikayet Et
    1. veresiye keyif olmaz... 2. peşin para keyfini ara... 3. parasını seven peşin alışveriş eder... bunlar atasözlerimizden bazıları...
    Cevapla
  • A.B. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kartlar kontrol altına alınmalı, bu kadar serbestliği bu halk kaldıramıyor, sonunda buhrana kadar gidiyor. Şimdiye kadar kart yüzünden bir çok aile faciaları görmedik mi.
    Cevapla
  • nafaka mağduru 5 yıl önce Şikayet Et
    Cep telefonunda k krtına taksit başlamalı
    Cevapla
  • MAHO 5 yıl önce Şikayet Et
    hayır canım ,başlamamalı.
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    aslında kredi kartı kullanmak akılsızlık,çünki bir kart çıkarıyorsun ve 1-2 ay kartın limitini kullanıyorsun,peki sonra limit bitince yine cebinden kata para yatırıyorsun,üstelik faiziyle. 1-2 ay için değer mi.sonra kartla taksitlendirmeye gelince,mesala 1000 tl lik mal alacaksın,kartında 1000 tl den az para varsa taksitlendirme yapamıyorsun,ve malı taksitle alıncada çoğunlukla aldığın malın fiatı kadar kartındaki limit donduruluyor.akıl karı iş değil yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle