Ukrayna, Türkiye'den 'Bayraktar TB2' satın aldı!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

GİRİŞ 12.01.2019 13:33 GÜNCELLEME 12.01.2019 14:29
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko resmi Twitter ve Facebook hesabından, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA satın almaya yönelik bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

 

 

Hem Twitter hem Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Bayraktar TB2'nin yüksek teknolojisinden övgüyle bahseden ve Bayraktar'ın hedefleri imha ettiği bir videoyu paylaşan Poroşenko, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 adlı Türk drone'nun alımı konusunda bir anlaşma imzalandı. Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" dedi.

Katar'ın ardından Ukrayna'da güvenlik güçlerinin envanterini Bayraktar TB2 ile güçlendirecek. Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank (sol 4), Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar (sol 5) ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya (sol 6) çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Poroşenko kaç adet İHA alındığına dair bir bilgi paylaşmazken, savunma sanayiinin önde gelen dünyaca ünlü haber siteleri, Ukrayna'nın Türkiye'den 6 adet bazı Rus siteleri ise 12 adet İHA için anlaşma imzalandığını belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 59
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Türkiyem.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna parlementosunun %95 i yahudidir. Teknolojiyi calabilirler
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Blueprint olmadan kimse teknoloji çözemez. Yıllarca amerikan malı silah kullandık hangi teknolojiyi çözdük?
    Cevapla
  • Aydin58 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd israil, Ukraynayi Tc ye yonlenrirerek TC-Rus ittifakini bozmak Suriyeyi cikmaza iterek bolgeyi istikrarsizlastirmak pesindeler. Cok isdiyorlarsa Abdisrail ingilterden alsinlar.
    Cevapla
  • Ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ittifak bozulacak? Yunanistan'a S300 satan, sınırımızdaki teröristlere doçka-rpg7 ve sayısız kaleşnikof veren rusya ile kurduğumuz karşılıklı çıkar ittifakı mı? Acaba onlar bu silahları satarken bizim ne düşüneğimiz umurlarında oldu mu? Biz işimize bakalım gerisi teferruat..
    Cevapla
  • Ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş! Rusya dediğin ülke benim ezeli düşmanım olan yunanistan'a s300 satarken, yanıbaşımızdaki terör örgütlerine rpg7'den doçka'ya ve dünya kadar kaleşnikof'u verirken bizim ne düşündüğümüz acaba umurlarında oldu mu?
    Cevapla
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    Galiba karsiliginda tank motoru teknolojisi gelecek
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Satışlar başladı mükemmel, üretim üretim üretim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...