Vatandaşın eli rahatladı

Kredi kartı borçlarının yapılanmasından beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimlerine, istihdamdan KOBİ desteklerine kadar birçok alandaki atılımlar, piyasaları hareketlendirirken, iş dünyasının ve vatandaşın elini rahatlatıyor.

Vatandaşın eli rahatladı
Vatandaşın eli rahatladı
GİRİŞ 14.01.2019 09:18 GÜNCELLEME 14.01.2019 09:18

Geçen yıl maruz kalınan spekülatif kur atağının ardından ekonomide dengelenme sürecine girilen Türkiye'de elde edilen kazanımlar, toplumun tüm kesimlerine yansıtılıyor. Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi sektörlerde vergi indirimleri esnafa olumlu yansırken vatandaşın da cebini rahatlatıyor.

Asgari ücrette artış, bütün kredi kartı borçlarının daha ucuz maliyette yapılandırması, yeni yılda hayata geçirilen düzenlemeler olarak dikkati çekiyor. Ekonomide son dönemde uygulamaya konulan kararlara bakıldığında, geçen yılın sonunda süresi dolan otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri, üç ay daha uzatıldı.

İMAR BARIŞI UZATILDI

Vergi borçlarına ilişkin yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28 Aralık 2018 itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, borç tutarlarını, 28 Şubat'a kadar ödemeleri için imkan sağlandı. Konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için "İmar Barışı" başvuruları 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Yine düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahiplerinin aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devlet karşılayacak.

İŞÇİ VE İŞVERENE DESTEK

Asgari ücrete yüzde 26 artış yapıldı ve net 2 bin 20 lira oldu. 2018’de 9 ay uygulanan asgari ücret desteği bu yıl 12 ay verilecek. İlk defa 2019-2020'de işe alınacak işçinin sigorta ve vergi giderini devlet karşılayacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL