Venezuela'da tehlikeli saatler! ABD eliyle darbe girişimi!

Trump'ın Venezuela hakkında aldığı skandal karar, öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylar silsilesi, ülkenin büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor. Kritik saatler geçiren Venezuela'da önümüzdeki günlerde neler olacağı ve halkın seçtiği meşru lider Maduro'nun hangi hamleleri yapacağı merak konusu.

GİRİŞ 24.01.2019 00:07 GÜNCELLEME 24.01.2019 19:58
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Ömer Çamoğlu - Haber 7

 

 

Emperyalizmin kıskacından kurtulmaya çalışan ve bunu yaparken de ağır ekonomik bedeller ödemek zorunda bırakılan Venezuela'da şok bir gelişme yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump, demokrasi adına skandal bir karar vererek Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

 

 

 ABD'nin bu kararına çevresindeki ülkeler de destek verdi.

SOKAKLAR DAHA DA KARIŞTI! DARBE TEHLİKESİ Mİ VAR?

Trump’ın kararı öncesinde ülkede sokak olayları şiddetini artırdı. Ülkenin ChacaÍto bölgesinde, Maduro karşıtları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar başladı.

TENCERE TAVA SESLERİ!

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, 2013 yılında Gezi olaylarını anımsatan ‘tencere-tava’ seslerine benzer sesler dikkat çekti.

POMPEO’DAN VENEZUELA ORDUSUNA ÇAĞRI

Olaylar sürerken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Venezuela ordusuna ve güvenlik güçlerine demokrasiyi(!) destekleme ve vatandaşları koruma çağrısı da akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Trump her ne kadar "askeri müdahale düşünmüyoruz" dese de, dünya kamuoyu Venezuela'ya yönelik bir darbe tehdidi olduğu konusunda hemfikir.

ULUSLARARASI MEDYA TEZGAHI KURDU, CANLI YAYINLAR BAŞLADI

Tüm bunlar olurken, uluslararası haber kanallarının da hazırlıklarını tamamlayarak sokaklarda canlı yayınlara başladığı ve Latin Amerika uzmanlarının görüşlerini almaya devam ettiği belirtiliyor.

SOSYAL MEDYA DARBESİ 

Facebook ve Instagram, Maduro'nun hesabındaki "mavi tik"i kaldırdı. Wikipedia'da ise Venezuela Devlet Başkanı olarak ABD'nin desteklediği Juan Guaido yazmaya başladı.

VENEZUELA-TÜRKİYE İLİŞKİSİ

Maduro bir süredir emperyalizme ve Amerikan despotluğuna karşı koyabilmek için kendine ekonomik anlamda müttefik arayışına girmişti.

Türkiye’yi de bu konunda dimdik yanında bulan Maduro, Ankara ve İstanbul’u ziyaret etmiş, hatta Diriliş Ertuğrul’un setine giderek burada fotoğraflar çektirmişti. Maduro ayrıca, dizinin ülkesinde de yayına girmesine önayak olmuştu.

"ALTINLARIMIZI TÜRKİYE'DE İŞLEYECEĞİZ"

Dünyanın en önemli altın üreticilerinden birisi olan Venezuela, altınların Türkiye’de işlenmesi için hızlı bir hamle yapmış, hatta bunun için Çorum’a bir heyet göndermişti.

Ayrıca Venezuela Madencilik Bakanı Victor Cano, kamu maden şirketleriyle küçük maden işletmelerinin Venezuela’da çıkardıkları altını işlenmesi ve altın paraya çevrilmesi için Türkiye’ye yolladığını söylemişti.

“ALTINLARI İSVİÇRE’YE YOLLADIĞINIZI DÜŞÜNÜN…”

'Cano, "Eskiden sertifikalandırma süreci İsviçre’de yapılırdı, artık yapmıyoruz. Bu süreç artık müttefik ülkelerde yapılıyor. İsviçre’ye altını yolladığınızı, onların da yaptırımlar yüzünden altınınızı tuttuğunu düşünün" demişti.

Öte yandan Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü de Venezuela’nın Türkiye’ye 20 ton altın gönderdiğini öne sürmüştü.

Erdoğan'ın Venezuela ziyareti sırasında tören alanında bir çocuk Türk Bayrağını elinden düşürmüş, Maduro da bayrağı yerden kaldırmıştı.

MADURO'DAN FUAT OKTAY'A: SELAMUN ALEYKUM

Maduro’nun seçim sonrası yemin töreni için Venezuela’ya giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “selamun aleykum” diyerek kürsüden selam vermesi günlerce konuşulmuş, iki ülke arasında oluşan kuvvetli bağın göstergesi olmuştu.

ABD'nin Venezuela ilgisini en iyi özetleyen tablo

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 128
  • Gerçekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezüella'nın düşmesi, dolaylı anlamlarda Türkiye'min de düşmesi demek olur! Sebep çok. Yazmaya kalksak sayfalar tutar... Kısacası; Maduro'yu desteklemek bizim menfaatimize olur. Gerekirse askerimizi bile göndermeliyiz. ben de gönüllü olarak gitmeye hazırım...
    Cevapla
  • Tespit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye özel ekip göndermeli, bu olayların müsebbibi tespit edilip infaz edilmelidir. Bunlar meydanı boş buldukça durmayacak sömürü düzeninin devamı için gerekli türlü adiliği yapmaya devam edecekler.
    Cevapla
  • Ucaklari hazirlayin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ucaklar hazirlansin, techizat verilsin, maduro , gida ilac stoku yapsin, venezuella icin haziriz!
    Cevapla
  • nikolas 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi maymuncuk gibi bir işlev görmeye başladı. Batı'nın girmek istediği yerin kapısını açan bir maymuncuk. Nerede kendilerine köle olmayı reddeden birileri varsa onu demokrat olmamakla, diktatörlükle suçluyorlar ve bunu ekonomik/askeri saldırılılarına kılıf yapıyorlar. Irak örneği gözümüzün önünde duruyor hala. Demokrasi ve insan hakları Batı'nın hegemonyasını sürdürmek için kullandığı bir aparattan başka bir şey değil. Kendi değerlerimize dönmeliyiz...
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    venezuella abd nin emirlerini dinlemedi boyun eğmedi diye abd hemen harekete geçirdi darbe ekibini bunlar aynı taktik yutmayacaksın ülkene sahip çıkacaksın maduro değilde haduro gelse ülke düzelecekmi hayır aynı mısır gibi amerikan mandasına girecek illa amerikayı dinleyen ülkesini satabilen oynak yönetici istiyor bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi