İş Bankası hisseleri düşüşe geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerinin Hazine'ye devredileceğine ilişkin açıklaması İş Bankası hisselerini düşüşe geçirdi. Erdoğan'ın sözlerinin ardından bankanın hisseleri yüzde 6 kayıpla 5.4 liraya indikten sonra, saat 12:51'de kayıplarını kısmen azaltarak yüzde 2.1 ekside 5.63 liradan işlem gördü.

İş Bankası hisseleri düşüşe geçti
İş Bankası hisseleri düşüşe geçti
GİRİŞ 05.02.2019 14:22 GÜNCELLEME 05.02.2019 14:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerinin Hazine'ye devredileceğini, kararın ise Meclis'te verileceğini söyledi.

İş Bankası hisseleri, Erdoğan'ın partisinin Meclis grup toplantısındaki sözlerinin ardından yüzde 6 kayıpla 5.4 liraya indikten sonra, saat 1251'de kayıplarını kısmen azaltarak yüzde 2.1 ekside 5.63 liradan işlem gördü.

'Yüzde 28'i devredilecek'

Konuşması sırasında CHP ve CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, bir izleyiciden gelen "İş Bankası, İş Bankası" sesi üzerine şunları söyledi:

"O da gelecek. İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardır. Ve bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır Allah'ın izniyle. Bu parlamento bu tarihi kararı da Allah'ın izniyle alacaktır ve milletin hazinesine İş Bankası, evet oradaki hissesiyle yüzde 28 devredilecektir ben buna inanıyorum."

CHP'nin İş Bankası yönetim kuruluna atadığı dört üyeye atıfta bulunan Erdoğan, "Efendim CHP buradan para almıyormuş. Doğru. Dört tane üye oranın yönetiminde. O yönetimde onlar ne iş yapıyor. Sadece ellerini mi kaldırıp indiriyorlar. Niçin indiriyorlar, ne yapıyorlar, bunların hepsini biliyoruz. Onun için buradaki o tarihi yanlışı da, o bütün yapılacak yolsuzlukların önünü de biz keseceğiz" dedi.

İş Bankası hisselerinin yüzde 40.47'si Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı'na ait. Atatürk hisselerinin oranı ise yüzde 28.09 seviyesinde bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    munzam sandığıda sgk ya devredin sigorta pirimleri oraya gitsin 5000 tl emekli maaşı alıyor emekli gişe memuru
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkün mirası Türkiye Cumhuriyeti ne aittir.herhangi bir partiye veya kişiye değil,hiç vakit kaybetmeden hazineye devredilmeli.
    Cevapla
  • remö 5 yıl önce Şikayet Et
    üçretli öğretmen maaşları asgarı üçretin altında başkan söz vermişti bekliyoruz
    Cevapla
  • hknslh 5 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sana göre
    Cevapla