Fiyatları duyan koştu! Satışlar patladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk günde tanzim satış noktalarından vatandaşlara 297,7 ton sebzeyi ulaştırdığını duyurdu.

GİRİŞ 12.02.2019 14:08 GÜNCELLEME 12.02.2019 14:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 34 ilçede  50 noktada vatandaşlara uygun fiyatta sebze satışı devam ediyor.
 
Aradaki aracı ve komisyoncuları devre dışı bırakarak ürünleri  üreticiden temin edip vatandaşa ulaştıran belediye, dün başlanan uygulamada  satılan sebzelerin bilançosunu açıkladı.
Buna göre ilk gün 297,7 ton sebze vatandaşlara satıldı, Tanzim satış  noktalarında en çok domates satılırken, en az ise sivri biber vatandaşlara  satıldı. İlk günde 118 ton domates, 70 ton patates, 73 ton soğan, 16 ton ıspanak,  15 ton salatalık, 2,7 patlıcan, 2 ton çarliston biber ve bir ton sivri biber  olmak üzere 8 farklı kalem sebze uygun fiyattan vatandaşa ulaştırıldı.
 
Tanzim satış noktalarında; domates 3, patlıcan 4,5, salatalık 4,  çarliston biber 6, sivri biber 6, soğan 2, patates 2 ve ıspanak 4 liradan  satılıyor.
 
İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, dün yaptığı açıklamada,  "Ürünlerimizi, tarladan aldığımız fiyata vatandaşlarımıza sunacağız. İlk etapta;  domates, biber, patlıcan, patates, soğan, ıspanak ve salatalık olacak." demişti.
 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru! Devletin muhatap aldığı dev şirketler olmalı. Hem devlet hem dev şirket ile sektöre yön verilmeli.
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. Böyle haberleri duymaya hasret kalmıştık. Reis, gel Eyt lilere el uzat. Lütfen. Ekonomik olarak dara düştük. Yerel seçimlerdede gümbür gümbür gel. Eskisinden daha iyi hizmetler olsun İnşAllah.
    Cevapla
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    300 ton sebze meyve satılmış hey maşallah.. Allahım bin bereket versin..
    Cevapla
  • Fikir veriyorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz et satışı gibi Türkiye genelinde binlerce şubesi olan malum marketler kullanılsın. Üstelik diğer genel gıdalar ve temizlik ürünleride işin içine katılsın. Böylece fiyatlar sürekli kontrol altında tutulabilir.
    Cevapla
  • ReisEmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Reisten ve bu hayırlı işe vesile olanlardan. İnsanlar pazara gitmeye korkar olmuştu. İnşaallah fahiş fiyat uygulanan diğer ürünlerde de aynı uygulama olur. Devlet gücünü göstermeli kesinlikle gıda teröristlerine fırsat vermemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle