Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Benzin fiyatlarına Cuma günü geçerli olmak üzere 14 kuruş zam yapılması bekleniyor. Motorinde ise 20 Şubat'a kadar herhangi bir fiyat artışı öngörülmüyor. Zam öncesi benzinin pompa fiyatı İstanbul'da 6.09 TL seviyesinde.

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor
Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor
GİRİŞ 13.02.2019 11:56 GÜNCELLEME 13.02.2019 11:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminde günlük 500 bin varillik bir kısıtlamaya giderek günlük üretimini günlük 9.8 milyon varille sınırlayacağını açıklamasıyla petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 1.0’in üzerindeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

Gelişmelerin etkisiyle Türkiye’nin de de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Akdeniz piyasası işleniş ürünlerden benzinin fiyatı son zamdan bu yana yüzde 4.73 artmış durumda.

14 KURUŞ ZAM BEKLENİYOR

yenisafak.com'a konuşan piyasa uzmanları petrol fiyatlarındaki yükselişin benzin fiyatlarında 14 kuruş zam beklentisi oluşturduğunu belirtiyor.

MOTORİNDE 20 ŞUBAT'A KADAR ARTIŞ YOK

Zamlı fiyatların yarın gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansımasının beklendiğini de dile getiren uzmanlar motorin de ise 20 Şubat'a kadar herhangi bir artış öngörmüyor.

Benzine son olarak Şubat ayının ilk haftasında 6 kuruş zam yapılmış zam sonrası İstanbul'da benzinin pompa fiyatı 6.09 TL'ye ulaşmıştı.

YORUMLAR 5
  • Anarşist 5 yıl önce Şikayet Et
    aslıda en güzeli kendine bir kayık yapıp denizin ortasında yaşamak.
    Cevapla
  • Necdet 5 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi arabayı satmak hergün arttı indi kıl yün vergi bakım masraflarından kurtulurum.
    Cevapla
  • blacklord 5 yıl önce Şikayet Et
    brent 63 dolarda kur 5.25 bu neyin zammı
    Cevapla
  • Abuzer 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle temel girdilerdeki sürekli artışlar maliyet enflasyonuna yolaçıyor.sonrada marketlerde fırsatçı arıyoruz.teşhis yanlış olunca tedavide yanlış oluyor.
    Cevapla
  • Karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    motorinde ne zaman fiyatlar düşecek merak ediyorum benzinle eşitlendi motorin fiyatları
    Cevapla