Siirtli Merve devlet desteğiyle hayvancılık yapıyor

Siirt'in Baykan ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Merve Türköz, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" sayesinde hayvancılık yapıyor.

Siirtli Merve devlet desteğiyle hayvancılık yapıyor
Siirtli Merve devlet desteğiyle hayvancılık yapıyor
GİRİŞ 01.03.2019 15:55 GÜNCELLEME 01.03.2019 15:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Yukarı Tütenocak köyünde 6 çocuklu ailenin kızı Türköz, bakanlığın "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanmak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne başvuru yaptı.

 

 

Başvurusu onaylanan Türköz'e 37 keçi hibe edildi. Keçilere gözü gibi bakan Türköz'ün hedefi hayvan sayısını artırmak.

Türköz, yaptığı açıklamada, proje sayesinde yetiştiricilik yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

Gününün keçilerle geçtiğini ifade eden Türköz, "Yem veriyorum, temizliklerini yapıyorum, civar köylerde otlatıyorum. Hayvancılığı severek yapıyorum." dedi.

Kadınlara kendi işlerini kurmalarını tavsiye eden Türköz, "Sürümü büyütmek istiyorum. Bir kadın olarak ben yapabiliyorsam, herkes yapabilir. Kadınlara örnek olmak istiyorum. Bana bu imkanı sağlayan devletimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Muzaffer Türköz de kızına her zaman destek olduklarını anlatarak, "Kızım bu projeyi duyduğunda başvuru yapmak istedi. Ben de destekçisi oldum. Devletimize kızıma verdiği imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Meral Alkaş Ceylani de, proje kapsamında gençlere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Proje ile gençlerin ve kadınların tarımsal üretimde daha fazla rol almasına olanak sağlandığına işaret eden Ceylani, şunları söyledi:

"Gençlerin tarım alanında aktif şekilde söz sahibi olması için çalışmalarımız sürüyor. Kırsal kesimde tarım nüfusu ne yazık ki yaşlanmaya başladı. Özellikle bu tür projelerle tarımsal nüfus gençleşiyor. Merve kızımız da bu kapsamda projeden faydalandı, işletmesini kurdu. Merve, aile ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra birçok kadın çiftçimize de örnek olmuştur." 

YORUMLAR 18
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah hayırlı olsun, demek ki çalışınca oluyor.
    Cevapla
  • Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu pozitif ayrımcılık yüzünden ülkede kadın köle sistemi hayata geçmiş ise yaramaz bir sürü ise yaramaz erkek yığınlarıyla doldu. Böylece gezen erkek çalışan kadın başıboş yanliz ve sevgisiz yaşayan çocuklar önümüzdeki yıllar içerisinde başa bela bir toplum olarak karşımıza çıkacak.
    Cevapla
  • ali günay 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ettinizmi nerdeyse bu teşviklerin hepsini kadınlara veriyorlar.
    Cevapla
  • Gerek yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Masallah güzel kızmıs,bizim köyün kızları da şehire özeniyo ne varsa sanki
    Cevapla
  • İyide 5 yıl önce Şikayet Et
    Kız çok güzel Allah
    Cevapla
  • Harem 5 yıl önce Şikayet Et
    iste olay mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle