Pamukkale'ye 2019'un ilk iki ayında 132 bin turist

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirasına dahil olarak dünyanın sayılı turizm cazibe merkezi unvanını alan Pamukkale'yi 2019 yılının ilk iki ayında 132 bir turist ziyaret etti.

Pamukkale'ye 2019'un ilk iki ayında 132 bin turist
Pamukkale'ye 2019'un ilk iki ayında 132 bin turist
GİRİŞ 04.03.2019 15:12 GÜNCELLEME 04.03.2019 15:13

BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirasına dahil olarak dünyanın sayılı turizm cazibe merkezi unvanını alan Pamukkale'yi 2019 yılının ilk iki ayında 132 bin turist ziyaret etti. Bölgenin gece turizmine açılması ve balon turları ile yamaç paraşütü gibi etkinliklerle bölgeye olan ziyaretçi ve konaklama gün sayısının arttırılma çalışmaları devam ediyor. Bölgede bulunan antik kentin ve travertenlerin üzerindeki balon turları ile yamaç paraşütü etkinlikleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, 2019 yılında 3 milyon hedeflerine ulaşılabilmesi için Pamukkale’nin gece ziyaretlerine açılması gerektiğini vurguladı. 

 

 

“2019 YILINDA HEDEF 3 MİLYON ZİYARETÇİ”

2019 yılının ilk 2 ayında geçtiğimiz yılla paralel bir ziyaretçi sayısının bulunduğunu aktaran Başkan Şen, bölgeye 2018 yılında yaklaşık 2 milyon 170 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 2019 yılında 3 milyon ziyaretçi sayısını hedeflediklerini ifade etti. Başkan Şen, 3 milyon hedefini koyarken özellikle Mayıs ayından itibaren gece turizmine açılmasını beklediklerini belirterek, “Gece ziyaretlerine açılmasına yerli ve yabancı turistlerin çok ciddi anlamda ilgi göstermesini bekliyorduk. Ancak şu ana kadar izinlerin alınamadığını ve çalışmaların yapılamadığını görüyoruz. Önümüzde de çok uzun bir zaman kalmadı. Mart-Nisan ayında bu tamamlanırsa ve Mayıs ayında da Pamukkale gece ziyaretlerine açılırsa biz hedefimiz olan 3 milyon ziyaretçi sayısına 2019 yılında ulaşmayı bekliyoruz” dedi. 

 

 

“YERLİ TURİSTLER TATİL PLANINI ERTELEDİ”

Ziyaretçi sayısının beklenenin altında olmasının bir diğer nedeninin de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden ve ülkenin yaşadığı ekonomik açıdan sıkıntılı dönemden geçilmesinden kaynaklandığını söyleyen Başkan Şen, “Yerli ziyaretçilerimizin tatil planlarını biraz ertelediğini görüyoruz. Ancak seçimlerden sonra yerli misafirlerimizi de seçimlerden sonra özellikle termal bölgelere ve diğer sahil bölgelerine de ciddi anlamda talep göstereceğine, Mart ayından sonra yerli misafirlerin hızlanarak bölgemizi ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl ilk iki ayda bölgeyi 125 bin turist ziyaret etmişti. Bu yılın ilk ayında ise bu rakam 132 bine yükseldi.

KAYNAK: İHA