Bayraktar İHA Ukrayna'da test uçuşlarına başlayacak

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Türkiye'den ocak ayında imzalanan anlaşma ile satın alınan Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracının test uçuşlarına başlanacağını açıkladı.

Bayraktar İHA Ukrayna'da test uçuşlarına başlayacak
Bayraktar İHA Ukrayna'da test uçuşlarına başlayacak
GİRİŞ 07.03.2019 07:34 GÜNCELLEME 07.03.2019 07:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) kompleksinin ülkesinde test edileceğini bildirdi.

 

 

İLK TEST YAKINDA

Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile teslimatı konusunda anlaşmaya vardığımız Bayraktar İnsansız Hava Aracı'nın testi yakında gerçekleştirilecek." dedi.

 

 

Petro Poroşenko, ocak ayında Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi İHA alımına yönelik anlaşma imzalandığını duyurmuştu.

6 ADET TESLİM EDİLECEK

Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2'nin Ukrayna'ya satış anlaşması kapsamında 6 adet Bayraktar TB2 tipi İHA üretilecek ve araçlar 1 yıl içinde teslim edilecek.

Araçlarla birlikte 3 adet yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanları da Ukrayna'nın kullanımına sunulacak.

YORUMLAR 7
  • Hımm 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet dediğin taktir etmesinide bilecek, ama anca hendekçilere arkadaşlar der.
    Cevapla
  • Ayse 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Hayirli olsun. Rabbim utandırmasın.
    Cevapla
  • YanlışOlmuş nokta 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamak mümkün değil, sokakta mı bulduk biz bu teknolojiyi? Düne kadar elin amerikasına, yahudisine el açılıyordu bir İHA satar mısın diye. Azerbeycan'ı, Katar'ı anlarım da, Ukrayna'ya böyle bir teknoloji satmanın manası ne?
    Cevapla
  • Muttaki 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna bizim için değerli bir komşu, dost bir ülke, Rusya'ya karşı da mümkün mertebe desteklememiz gereken önemli bir tampon. Türkiye'nin Rusya'yla doğrudan karşı karşıya kalmasındansa arada Gürcistan, Ukrayna vb ülkerin bulunması hayrımızadır. Çünkü Rusya'yla bugün iyi oluruz yarın kötü. Ukrayna var olduğu sürece bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü Türkiye destekleyecektir. Ayrıca bir diğer yorumcunun dediği gibi teknoloji transferi değil ürün satışı bui ikisini birbirine karıştırmayın
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    bu aletleri üretmek için ARGE harcamalarının maliyetini neyle karşılayacaksın? abd yaptığı silahları kullanmak için değil satıp para kazanmak icin yapıyor. kendimiz yapıp kendimiz kullanırsak Kuzey Kore gibi oluruz. biz ABD yi de geçmek istiyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han ın dediği gibi, ulaşacağımız yerlere sizin hayalleriniz bile yetmez!
    Cevapla
  • DAmmmm 5 yıl önce Şikayet Et
    kimse babasının hayrına vermiyo para lazım kardes
    Cevapla
  • Sorun Yok! 5 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojiyi değil ürünü satıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle