Moody's'ten Türkiye açıklaması! Pozitif yansıyacak

Moody's, Türk hükümetinin kamu kurumlarının devlet bankalarında tuttukları mevduatlara uygulanan faiz sınırını düşürmesinin Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi notları için “pozitif” olduğunu bildirdi

Moody's'ten Türkiye açıklaması! Pozitif yansıyacak
Moody's'ten Türkiye açıklaması! Pozitif yansıyacak
GİRİŞ 14.03.2019 17:10 GÜNCELLEME 14.03.2019 17:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk hükümetinin kamu kurumlarının Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ta tuttukları mevduatlara faiz sınırını düşürmesinin fonlama maliyetini aşağıya çekeceği nedeniyle bu bankaların kredi notları için “pozitif” olduğunu bildirdi.

 

 

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, kamu kurumlarınının mevduatlarına faiz oranı sınırı getirilmesinin devlet bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi notları için pozitif olduğu ifade edildi.

Açıklamada, üç bankanın kamu kurumlarının mevduatları için ödeyeceklerin faizin yüzde 1 azalmasının değerlendirildiği hatırlatılarak, bunun lira mevduatlarının maliyetini 10-15 baz puan düşüreceğine dikkat çekildi.

 

 

Kamu kurumlarının mevduatlara uygulanacak düşük faiz oranından dolayı, üç devlet bankasının toplamda 600 milyon lira veya geçen yılki konsolide vergi öncesi karlarının yüzde 2'si kadar tasarruf sağlayacaklarının tahmin edildiği de açıklamada yer aldı.

Kamu kurumlarının mevduatlarına uygulanan faiz sınırının, mevduatlarda en büyük payı alan Vakıfbank’a daha fazla fayda sağlayacağı da açıklamada yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    sana sordukmu rezil
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    indir indir indir ee şimdi fırsat oluştu kazanma zamanı diyorlar adamlarına hisselerini aldırdılar niye çünkü yeterince düşürdüler şimdi alttan alıp 3 5 sene sonra 4 5 misline satacaklar
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    kafalarına bir şey düşmüş
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankaları faiz almamalı müslüman ülkede
    Cevapla
  • tipsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ekonomisinde oyun kurucu olmadığın sürece adamın dediğini yapmak zorundasın.Petrolü, altını, doğalgazı vb emtiaiları ve teknolojiyi dolarla alıyorsan özellikle iphone alma yarışındaysan kusura bakma hamasetle bir yere varılmıyor.
    Cevapla
  • Sadık 5 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat Bankası, bir bankadan daha fazlası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle