Türkiye'den IMF'ye sert tepki: Yardımcı olurduk

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Raci Kaya, IMF Sözcüsü Gerry Rice'ın, Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Türkiye ekonomisinin verdiği başarılı sınava rağmen bu şekilde açıklamalar yapmak samimi olarak nitelendirilemez. Sayın Rice, yeterli bilgiye sahip olmak için bizden bilgi istese yardımcı olurduk." dedi.

Türkiye'den IMF'ye sert tepki: Yardımcı olurduk
Türkiye'den IMF'ye sert tepki: Yardımcı olurduk
GİRİŞ 22.03.2019 01:26 GÜNCELLEME 22.03.2019 02:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMF Sözcüsü Gerry Rice'ın,  basın brifinginde yer alan Türk ekonomisine yönelik açıklamalarına cevap verdi.

 

 

Rice'ın açıklamalarını hayretle karşıladığını dile getiren Kaya,  konunun genel toplantılarda konuşulmadığını, dolayısıyla, böyle bir konuşmaya da  anlam veremediğini söyledi.

"BİLGİ İSTESE YARDIMCI OLURDUK"

 

 

"Sayın Rice, böyle bir konuda yeterli bilgiye sahip olmak için bizden bilgi istese yardımcı olurduk." diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Kaldı ki Türkiye ekonomisi, doğrudan açık bir spekülatif finansal  saldırıya maruz kalmasına ve yaptırımlara uğramasına rağmen, bir çok gelişmekte  olan ülkenin kolay kolay altından kalkamayacağı bu süreci sadece bir çeyreklik  bir daralma ile atlatmış ve pozitif göstergelerle 2019 yılı ilk çeyreğinde  yeniden büyümeye dönüşün sinyallerini vermiştir.

Türkiye ekonomisinin verdiği bu başarılı sınava rağmen bu şekilde  açıklamalar yapmak samimi olarak nitelendirilemez. IMF'den de böylesi süreçlere  ilişkin değerlendirmelerinde daha dikkatli ve bizlerle iletişim halinde olması  beklenir."

YORUMLAR 3
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Econemie para altin petrol nedirki kilincini kusanmis müslüman icin
    Cevapla
  • önce Vatan. 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç belli, seçim öncesi dezenformasyon...
    Cevapla
  • VUSLAT 5 yıl önce Şikayet Et
    İMF ABD'nin borusudur.
    Cevapla