Kilosu 500 TL'den 200 TL'ye düştü

Mersin'de şubat ayında sezonun ilk hasadıyla kilogramı 500 TL'den alıcı bulan eriğin fiyatı düştü.

Kilosu 500 TL'den 200 TL'ye düştü
Kilosu 500 TL'den 200 TL'ye düştü
GİRİŞ 23.03.2019 10:48 GÜNCELLEME 23.03.2019 10:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Antalya'dan 3 ülkeye erik ihraç eden Cengiz Avcı, Tanesi 3, 100 gramı 20, kilosu ise 200 TL. Bu yıl ilk etapta 1.5 ton ürün almayı planlıyoruz dedi.

 

 

Mersin'de sezonun ilk erik hasadının başlamasının ardından Antalya'da naylon seralarda yetiştirilen eriklerin de hasadı başladı. Kepez ilçesindeki 2 dönüm arazide erik ağaçlarından ürün elde eden çiftçi Cengiz Avcı, bu yıl hasadı bilerek geciktirdiğini anlattı. Ağaçların daha çok yapraklanıp çiçeğe gitmesi için bu yöntemi tercih ettiğini anlatan Avcı, yetiştirdiği eriklerden toplamaya başladı. Sezonun ilk eriklerinin piyasaya çıkmasının ardından rekolte fiyatlarının biraz düştüğünü belirten Avcı, iç piyasaya da erik verdiğini, ağırlıklı olarak ürünlerini ihraç ettiğini söyledi.

TANESİ 3, KİLOSU 200 TL

 

 

Şubat ortalarında Mersin'deki ilk hasatta kilosu 500 TL'yi bulan eriğin fiyatı, mart sonuna doğru yeni ürünlerin piyasaya sürülmesinin ardından düştü. Antalya'da kilogramı 200 TL'ye alıcı bulan eriğin 100 gramı 20 TL, bir adedi ise 3 TL'den alıcı buluyor. Bu yılki rekoltenin 1.5 tona yakın olduğunu ifade eden Avcı, İlk etapta bu tonajı tabii ki alamıyoruz. Fiyatlar düştü. Uçaklarla yurt dışına gönderiyorum. İç piyasa için 100 gramlık paketler yapıyoruz. Bunun da fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor. Genelde hamile ve aşeren kadınlar için alınıyor dedi.

Ağaçlara kesinlikle kimyasal gübreleme yapmadığını, eriklerin doğal yetiştiğini belirten Avcı, İngiltere, Almanya ve Hollanda'ya ihraç ettiğini kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her bahar aynı haber Erik kilosu fiyatı ben yaz kış normal fiyata bulabiliyorum yurt dışında
    Cevapla
  • YavasGel 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen doğal yetişmiş diyor:=)).ne zamandan beri dogal ürünler serada yetişir oldu.ikinci konu ise ayda onbin tl kazansamda o erige ikiyüz tl değil 50 tl yine vermem.veren varsa da afiyet olsun ne diyelim
    Cevapla
  • İsm@il 5 yıl önce Şikayet Et
    Basımıza hangı sıkıntılı hastalık gelıyor ise bu mevsım dısı zorakı yetısen sebze ve meyvelerı tuketmeden gelıyor
    Cevapla
  • Demirbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah akil fikir versin bu dupeduz musriflik akli basinda olan hic kimse bunu yapmamali yazik gunah kilosu 500 tl yada 200 tl ne demek ya el insaf. Alanada satana da yaziklar olsun milyarder de olsam almam yemesem olmem ya .
    Cevapla
  • ibrahim27 5 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin bir mevsimi var.yesen nolacaaakyemesen nolacaaak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle