Merkez Bankası'ndan şaşırtan hamle! Hazmedemiyorlar

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Merkez Bankası'nın swaplarla ilgili aldığı kararı yorumladı.

Merkez Bankası'ndan şaşırtan hamle! Hazmedemiyorlar
Merkez Bankası'ndan şaşırtan hamle! Hazmedemiyorlar
GİRİŞ 28.03.2019 09:31 GÜNCELLEME 28.03.2019 09:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’nin nasıl bir beka sorunu yaşadığını anlatarak, “Yine son üç gün içerisinde bir hamle bekliyoruz ama aşağı yukarı yapabilecekleri de çok fazla bir şey kalmadı. Ekonomik anlamda bütün sızıntıları tıkadık. Dolayısıyla inşallah bu dengelerle seçime gideceğiz” dedi. 

 

 

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ümraniye Nikah Sarayı’nda gerçekleşen ‘Giresunlular ile Gönülden Gönüle’ programına katıldı. Programa Canikli’nin yanı sıra AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin nasıl bir beka sorunu yaşadığını anlattı. Farklı şekillerde Türkiye’ye yönelik operasyonların gerçekleştirildiğini anlatan Canikli, ABD Başkanı Trump’ın attığı twettlerle etkilenen ekonominin artık hiçbir şekilde etkilenmediğini dile getirdi. Son olarak iki gün önce yapılmak istenen Dolaroperasyonuna değinen Canikli, “İki gün önce Londra merkezli büyük bir operasyon gerçekleştirdiler. Operasyon şu. Türk Lirası’nın değerini düşürmek, Dolar’ı fırlatmak. Nasıl yapılıyor? Biraz teknik bir konu anlatmaya çalışayım. Açığa Türk Lirası satıyor. Olmayan Türk Lirası’nı açığa satıyor. Ne zaman? Belirli bir süre sonra ödemek üzere açığa Türk Lirası satıyor. Ama çok büyük rakamlar. Milyar dolarlarla ifade edilen rakamlar. Ama Merkez Banka’mız muhteşem bir adım attı. İlk defa uygulandı bu sistem. Şimdi açığa satışlarda o vadesi geldiğinde Türk Lirası bulması gerekiyor. Türk Lirası bulacak ki hesabını kapatması gerekiyor. Büyük rakamlar bunlar. Merkez Bankası da o piyasaya verdiği Türk Lirası’nı kesince, döviz bulup hesabı kapatamaz hale geldi ve oyun ters tepti. Şimdi tekrar hemen düştü. Bu en son yaşadığımız olay. Çok açık ve net bir şekilde operasyon devam ediyor. Güzel olan şu. Elhamdülillah hiç birisi artık onların beklediği tahribatı yapmıyor. Bu da Türkiye’nin gücünden kaynaklanıyor. Ekonomi gerçekten güçlü. 40 milyon turisti olan bir ülkenin ekonomisine o kadar kolay darbe vuramazsınız. 180 milyar Dolarlık ihracat potansiyeli olan bir ülkeyi hazmedemezler, hazmedemiyorlar. Yani yiyemiyorlar, hazmedemiyorlar” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK ANLAMDA BÜTÜN SIZINTILARI TIKADIK”

Seçimlere etki etmek için yeni bir ekonomik hamle girişimi beklediklerini ifade eden Canikli, ekonomik anlamda bütün sızıntıları tıkadıklarını söyledi. Canikli, “Tabi bunu son dönemde ekonomi ile yapmaya çalışıyorlar. Ayrıntıya girmiyorum ama elhamdülillah halloldu. Onların istedikleri gerçekleşmedi ve gerçekleşmeyecek. Yine son üç gün içerisinde bir hamle bekliyoruz ama aşağı yukarı yapabilecekleri de çok fazla bir şey kalmadı. Ekonomik anlamda bütün sızıntıları tıkadık. Dolayısı ile inşallah bu dengelerle seçime gideceğiz. Ama 31 Mart seçimlerinde artık bu sefer, bunları milletin yakasından düşürmemiz lazım, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere. Bu ülkenin menfaatleri korunmuyor, başka ülkelerin menfaatlerinin sözcülüğünü yapıyorlar. Bu milletin yakasından düşmesi gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve diğerlerini artık kaleye göndermemiz lazım” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Apo nun yanına komşu olsunlar artık yeter bu Zalimuşaklar bu millete cok zarar we zaman kayib etdirdiler
    Cevapla
  • İzmir Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin hainler her tarafında Türkiye engellemek için ugrasıyor bir de emperilist güçlerinin işbirliği içinde ülkeler ne yapsanız Allah izni ile Büyük Türkiye olucak tekrar Osmanlı atamalarınız gibi dünya hükmedicez.
    Cevapla
  • Vatan 1 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çalışan emek veren tüm ekiplerden.Hainlerden kurtulunca oluyormuş demekk ki
    Cevapla