Bakan duyurdu! 30'u aşkın ülkeden başvuru aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Lider Araştırmacılar Programı'na bugün itibarıyla 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını belirterek, "Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacı Türkiye’de araştırmalarını sürdürecek." dedi.

Bakan duyurdu! 30'u aşkın ülkeden başvuru aldı
Bakan duyurdu! 30'u aşkın ülkeden başvuru aldı
GİRİŞ 29.03.2019 10:34 GÜNCELLEME 29.03.2019 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Varank, Huawei-Bilişim Vadisi Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı  İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı açıklamada, Lider Araştırmacılar  Programı'na bugün itibarıyla 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını söyledi.

 

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacının  araştırmalarını Türkiye’de sürdüreceğini dile getiren Varank, başvuru sayısında  ABD'nin birinci sırada yer aldığını, ABD'yi İngiltere ve Almanya'nın takip  ettiğini aktardı.

Varank, "2007'de Hükümetler Arası İklim Değişikliği" panelinde yer  alıp, ekipçe Nobel Barış Ödülü'nü almış bir profesörün de programa başvurduğunu  kaydederek, "Bilimin öncüleri, Türkiye'de bilim yapmaya 'evet' dedi. Dünyanın en  iyi araştırmacıları ülkemize taşınmaya karar verdi." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçü bir ülkeye oluyorsa o ülke gelişecek demektir umarım her zaman bu politika sürdürülür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu