Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar...

Philip Morris grubu sigara markalarına zam geldi. Buna göre en yüksek sigara 15.50 TL oldu.

Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar...
Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar...
GİRİŞ 06.04.2019 11:14 GÜNCELLEME 06.04.2019 18:31
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Sigarada paket başına beklenen 2 liralık fiyat artışı geldi. Global tütün şirketi Philip Morris SA tarafından 6 nisan tarihi itibarıyla güncellenen fiyat listesine göre en düşük bandrollü sigara fiyatı 11 liraya çıkarken, daha önce 13 liraya satılan en yüksek fiyatlı sigaralar ise 15,5 liradan satılacak.

 

 

Diğer tütün şirketlerinin de aynı artışı yapması halinde devletin sigaradaki fiyat artışından kaynaklı 8 milyar liralık ilave vergi geliri elde etmesi bekleniyor.

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Nargile dahil olmak üzere tütün ürünlerinin kullanıldığı açık alan kapalı alan tariflerini güncelleyerek yoğun mücadele dönemine gireceğiz." dedi.

Tütünle mücadele konusunda atılacak yeni adımlara ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Koca, tütünle mücadelede konusunda kararlılıklarını sürdürdüklerini, asla geri adım atan bir yaklaşım içinde olmayacaklarını vurguladı.

YOĞUN MÜCADELE
Koca, sigara ve benzeri tütün ürünlerinin kullanımı konusunda elde edilen kazanımların son yıllarda kaybedildiğini ifade ederek, "Yüzde 27'lere kadar düşen, şimdi tekrar yüzde 31'lere doğru bir çıkış trendinin olduğunu gördüğümüz bir tütün kullanımından bahsediyoruz" diye konuştu.
Yapılan yasal çalışmayla, dijital medyada, sosyal medyada ve sinemalarda sigaranın tanıtım ve reklamını yasakladıklarını ve tek tip sigara dönemine geçildiğini hatırlatan Koca, uygulamalarda yer yer yanlışlar olduğunu, bunlarla yoğun mücadele edeceklerini söyledi. 

ÜSTÜ AÇIK ALAN DÜZENLEMESİ

Koca ayrıca "Açık alan adı altında açılır kapanır kapalı alanların oluşturulduğunu hepimiz biliyoruz. Bir mekana gittiğinizde o mekanın en iyi, en gözde, en manzaralı yerinin ön taraf olduğunu, toplumun sigara kullanmayan yüzde 70'nin ise arka taraflara itildiği bir yaklaşım tarzı... Bunun doğru olduğunu düşünmüyoruz. Ekranlarda sigara dumanını karartıyoruz ama caddelerden geçerken dahi herkesin önden manzarayı seyrettiğinizde, sigara dumanını izlediğiniz ve gösterdiğiniz bir yaklaşım tarzı mücadele için uygun bir tarz olamaz. Kapalı alanlarda tütün kullanımı zaten yasak, açık alan tarifinde uygulamada olan bu sorunları ortadan kaldırmak üzere bu tip alanlara da izin vermeyeceğiz. Sadece açık alanda, açılır kapanır alanlarda da olmaması noktasında hatta bu görünür olmayan üstü açık alan olarak tariflediğimiz alanların özellikle ayrıca ruhsatlandırılması ve Sağlık Bakanlığının da burada devrede olması gerektiğine inanıyorum. Başka türlü bunun önlenebileceğine inanmıyorum" ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR 53
  • _muhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigara adama ne verir
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Once her yerde satilan sigara kacagiyla ugrasin onlari kapatin sonra ona gelin.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim için tek yanıp tutuşan şey :))
    Cevapla
  • Hayrettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha yolun başı.Tez zamanda 50 TL olsun.Birde üstü tenteyle yada çadırla şemsiye ile neyle olursa olsun kapalı hiçbir yerde sigara içmeye müsade edilmemeli.İçmeyen insanları zehirlemeye kimsenin hakkı yok.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli adiyaman tütünü var illaki vergi alayim derken yabancıları zengin ediyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle