Yarın son! Yapmayana 18 bin TL ceza

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafların poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin uzatılmasını istedi.

Yarın son! Yapmayana 18 bin TL ceza
Yarın son! Yapmayana 18 bin TL ceza
GİRİŞ 23.04.2019 11:54 GÜNCELLEME 23.04.2019 11:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, poşet beyannamelerini nereye ve nasıl vereceğine ilişkin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, "Yüzbinlerce esnafımızın poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin acilen uzatılması gerek" ifadesini kullandı. 

 

 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, poşet için beyanname verme süresinin yarın sona erdiğini hatırlattı. 

Bu sürenin bir kez daha uzatılmasını ve basit usulde vergiye tabi esnafın uygulamadan muaf tutulmasını isteyen Palandöken, şunları kaydetti: 

 

 

"Esnafımız beyannamenin nereye ve nasıl verileceği konusunda yeterince bilgilendirilemedi. 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre, poşet beyanı verme yükümlülüğünü zamanında veya tam olarak yerine getirmeyenlere önce tebliğ gönderiliyor ardından 18 bin 37 lira ceza veriliyor. Yüzbinlerce esnafımızın poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin acilen uzatılması gerek."

Palandöken, bu konudaki belirsizliklerin devam ettiğini, poşet beyannamesinin vergi beyannameleriyle karıştırıldığını ifade etti.

YORUMLAR 15
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    evlenen muhasebeciye koşar , boşanan avukata gitmeden muhasebeciye koşar. O kadar angaryanın içinde top döndü dolaştı poşet olarak buda muhasebeciye patladı. Bakalım daha neler gelecek.
    Cevapla
  • etimesgutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu poşet kanunu cok geç kalmış bir yasa Avrupa sokakları tertemız ızmarit kâğıt atmazlar yere kaldırıma otobüs durağına atana 7 Euro ceza hemen yazılır Avrupa ülkelerinde ya bızde her kaldırım ızmarıt kâğıt poşetler ucuşuyor rüzgârda benim bahçem poşet temizlemekten bıkmıştım şimdi tertemiz ruzgar getirmiyor sonunda fedakar olalım temız cevrede temiz insanlar yaşar çevremizi ve topraklarımızı koruyalım gelecek nesillerimizde işleyecek topraklarımızı poşet erımeyen toprakta bir madde uzun yıllar kara düzene değil ilime bilime hangisi faydalı ona yönelenim doğru verilen poşet kararı geç kalmış bir karar gözlemliyorum çevreyi şimdi daha temiz
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhasebeci kanunu değişmeli , kanunda poşet beyanı diye birşey yok.asgari ücret tarifesin de de yok. Odalar hiçbir işe yaramıyor. Poşet beyanı gönderilsin ama emeğe saygı duyulsun.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Direkt Kaynaktan vergi kesilebilir yani poşeti üretenlerden. Vergi kaybıda olmaz bu sayede. Temel amaç ceza kesmek değilse.
    Cevapla
  • poşet 4 yıl önce Şikayet Et
    25 kuruşluk poşete 18 bin tl ceza olurmu zulüm değil de nedir bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle