Bankalar Birliği'nden kredi faizi iddiasına yanıt

Türkiye Bankalar Birliği, piyasa kuralları ve düzenlemeler çerçevesinde mevduat ve kredi faiz oranlarının belirlenmesinde, içinden geçilen dönemin şartları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmelerin bir bütün olarak gözetilmesi gerektiğini açıkladı.

Bankalar Birliği'nden kredi faizi iddiasına yanıt
Bankalar Birliği'nden kredi faizi iddiasına yanıt
GİRİŞ 30.04.2019 12:25 GÜNCELLEME 30.04.2019 12:26

TBB'den yapılan yazılı açıklamada, Reuters'ta dün yer alan ticari kredi faizlerine ilişkin haberde gerçeklerden uzak değerlendirmelere yer verildiği belirtilerek şöyle denildi:

 

 

"Değerlendirme, yorum, ilişki, davranış ve verilen kararlarda ülkemizin çıkarları en üst düzeyde kollanmalı, spekülatif davranışlardan uzak kalınmalıdır. Diğer taraftan, bankalarımız da dahil olmak üzere hepimizin yüksek sağduyu ile hareket etmesi, karar verirken sonuçlarını çok yönlü olarak analize tabi tutması gerekmektedir. Bu yaklaşımla, piyasa kuralları ve düzenlemeler çerçevesinde mevduat ve kredi faiz oranlarının belirlenmesinde, içinden geçmekte olduğumuz dönemin şartları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeler bir bütün olarak gözetilmelidir."

Dün Reuters'ta yer alan haberde bankaların artan fonlama maliyetlerini kredi faiz oranlarına yansıtmaya başladığı ve Yapı Kredi Bankası'nın ticari kredilerde Faiz oranını 4 puan civarında yükselttiği yer almıştı.