53 günde 82.7 milyon lira kazandı

Halkalıdan-Gebze’ye kesintisiz ulaşım imkanı sağlayan banliyö hattının devreye alınmasının ardından Marmaray'dan 53 günde 82,7 milyon liralık gelir elde edildi. Günlük 200 bin yolcu taşıma sayısına ulaşan Marmaray'da, 13 Mart’ta Gebze-Halkalı banliyö hattıyla birleşme sonucu bu rakam 400 bine kadar yükseldi.

53 günde 82.7 milyon lira kazandı
53 günde 82.7 milyon lira kazandı
GİRİŞ 06.05.2019 13:58 GÜNCELLEME 06.05.2019 14:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa ve Asya Kıtaları arasında kesintisiz demir yolu ulaşımı sağlayan Marmaray’ın ulaşım ağı genişledikçe sağladığı gelir de artıyor.

 

 

Denizin altından ulaşım olanağı sunan asrın projesi Marmaray, banliyö hattıyla birleşmesiyle Türkiye ve İstanbul ekonomisine büyük katkılar veriyor.

Halkalıdan-Gebze’ye kesintisiz ulaşım imkanı sağlayan hat ile kısa zamanda milyonları aşan gelir elde edildi.

ORTALAMA 3 LİRA 90 KURUŞ

 

 

Halkalı-Gebze arası bir kişinin 5 lira 20 kuruşa yolculuk ettiği ve her yolcunun da son duraklarda inmeyip iade ücret aldığı varsayıldığında bir kişinin ortalama yolculuk maliyeti 3 lira 90 kuruş olarak hesaplanıyor. Günlük 200 bin yolcu taşıma sayısına ulaşan Marmaray'da, 13 Mart’ta Gebze-Halkalı banliyö hattıyla birleşme sonucu bu rakam 400 bine kadar yükseldi.

82 MİLYON 680 BİN TL GELİR

Ortalama bir hesapla bir kişiden 3 lira 90 kuruş ücret alındığı düşünülürse 53 günde Marmaray’ın sağladığı gelir 82 milyon 680 bin lira olarak ortaya çıkıyor.

Marmaray, banliyö hattıyla birleşimi sonucu sağladığı bu gelirle ekonomiye katkısını günden güne artırmaya devam ediyor. Asrın projesi mimarlık başarısını yanında konfor, zaman ve ücret avantajlarıyla da adından söz ettiriyor.

YORUMLAR 7
  • Abuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu yapılan Marmaray gibi asrın projelerine Ekrem imamoğlunu seçerek teşekkür etti.!Oysa onların hayallerine bile sığmayan projeler hayata geçirildi.Sonuç maalesef vefasızlık oldu!
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Aĺlah razı olsun.. Ellhamdülillah.. güzel bir nimet oldu..
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani yıllık geliri 496.200000 kaba hesap! 73 Milyon Euro yapıyor! Maşallah darphane
    Cevapla
  • KanuniTR 4 yıl önce Şikayet Et
    Gebzeyi mafya gebze harem hattından kurtaran hükümete teşekkürler..
    Cevapla
  • Yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sultanbeyli metrosu daha fazlasını kazanır inanın bu bölgeye metronun çok ihtiyacı var Sultanbeyli olarak Cumhur ittifakına destek verdik Biz üstümüze düşeni yaptık ne olursa olsun Sultanbeyli ye Öncelikle Metro gelmelidir
    Cevapla
  • Ahmet Ali Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bahsettiğin bölgedeki metro inşaatı güzergahında yazıyorum...Sana bi müjde vereyim bahsettiğin hat 2020 de hizmete açılacak su an inşaat devam etmekte
    Cevapla
  • lazo 4 yıl önce Şikayet Et
    heyy yolcu biraz sabredin adamlar hangisiyle uğraşsın sen yemeği çiğnemeden hemen yutuyormusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle