Emekliye bin TL ikramiye! Tarih belli oldu

Milyonlarca emekli bu yılın ilk bayram ikramiyesine kavuşuyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi bu ayın sonunda ödeniyor. Heyecanla beklenen ödemeler için gözler şimdiden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevrildi. İkramiyeden, bu ayki ödeme yapılana kadar emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak.

Emekliye bin TL ikramiye! Tarih belli oldu
Emekliye bin TL ikramiye! Tarih belli oldu
GİRİŞ 07.05.2019 11:28 GÜNCELLEME 07.05.2019 11:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 12.3 milyon emekli bu yılın ilk bayram ikramiyesine kavuşuyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi bu ayın sonunda ödeniyor. Heyecanla beklenen ödemeler için gözler şimdiden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevrildi. İkramiyeden, bu ayki ödeme yapılana kadar emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak.

 

 

İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:

NE ZAMAN ÖDENECEK?

 

 

Ramazan Bayramı 4-6 Haziran'da kutlanacak. 3 Haziran arife günü. 1 ve 2Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere bayram ikramiyesinin bu ayın sonunda ödenmesi bekleniyor. Büyük ihtimalle ödemeler 27-31 Mayıs arasında hesaplara yatırılacak. Tam tarih önümüzdeki günlerde duyurulacak.

KİMLER ALACAK?

Ödemenin yapıldığı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

TUTAR ARTACAK MI?

Yasaya göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ödenecek ikramiye bin lira.

YORUMLAR 16
  • Emekli.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. 1 ay maaş yatmasın açız....Allah razı olsun verenlerden..
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanunda 1000 lira o kadar, kanunla artar ancak.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu krizde Allah razı olsun devletten. Chp ikitidarda olsa aklına emekli gelir mi acaba? chp tuzu kuruların partisi. Yandaşlarını yerleştirirler devlet kadrolarına belediyelerine kalan milllet aç mı açıkta mı umurlarında olmaz. Çok uluslu şirketlerde de chp ideolojisindekiler muhafazakar çalışan işe almazlar işe girenleri de mobbingle işten atarlar.
    Cevapla
  • bursa emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    HER SENEenflasyon oranına göre artış olması gerekir yoksa bir iki sene sonra kuşa döner
    Cevapla
  • i.eren 4 yıl önce Şikayet Et
    reis bu ikramiyeyyi bütün emekliler alacak dedi. ama özel sandıklardan emekli olanlar 400 bin kişi bu bayram ikramiyelerini alamıyor.acaba haberi varmı. bunlaradn çoğu ak partiye küsmüştür. çünkü hiç ilgilenilmemiştir.kaderlerine mahkum edilmişleredir. bunların elbette
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle