Çin uyardı: Bu savaşın kazananı olmaz

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde askıya alınan konuların tek taraflı hamleler yerine karşılıklı diyalogla çözülebileceği belirtildi ve ticaret savaşlarında bir kazanan olmadığı vurgulandı.

Çin uyardı: Bu savaşın kazananı olmaz
Çin uyardı: Bu savaşın kazananı olmaz
GİRİŞ 09.05.2019 14:37 GÜNCELLEME 09.05.2019 14:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He’nin başkalık ettiği bir heyetin Washington ziyareti için yola çıktığı ve Çin’in çıkarlarını koruma konusunda hazır olduğu belirtildi.

 

 

Açıklamada ayrıca, Çin’in ABD’nin gümrük vergisi artırımına bir yanıt verileceği yinelenirken, herhangi bir detay verilmedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi'nin "2019 Tayvan Güvence Yasası"nı onaylamasına tepki gösterdi, Amerikan makamları nezdinde ciddi girişimde bulunulduğu belirtildi.

Söz konusu yasanın, Tek Çin prensibini ve Çin ile ABD arasında imzalanan üç ortak bildirinin hükümlerini ihlal ettiğini hatırlayan bakanlık sözcüsü Geng Shang, Çin'in içişlerine "kaba bir şekilde" müdahale edildiğini söyledi.

 

 

Çinli sözcü, ABD tarafının önemli alanlarda ikili işbirliğini tahrip edecek adımlardan kaçınması uyarısında bulunduklarını kaydederek, Tayvan Boğazında barış ve istikrarın önemine vurgu yaptı.

YORUMLAR 3
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslüman ramazan sofrasında hala kola bulundurmaya özen gösteriyor ise, Amerika batıyorum dese de biz batırmayız.
    Cevapla
  • Abd 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd harbiden zeka yoksunu .ne demek istediğimi ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. Sadece sabırla bekleyip izleyin.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver elindeki abd dolarlarini al altinlari abd ekonomisi cok fena kuculmeye gidiyor ne koparirsaniz kar
    Cevapla