Türkiye'yi karalıyorlardı... Dünyaya rezil oldular!

İstanbul Havalimanı'nın inşa edilme sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı.

Türkiye'yi karalıyorlardı... Dünyaya rezil oldular!
Türkiye'yi karalıyorlardı... Dünyaya rezil oldular!
GİRİŞ 11.05.2019 01:15 GÜNCELLEME 11.05.2019 02:31
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Berlin'in güneyinde 13 yıl önce yapımına başlanan havalimanının Ekim 2020'de hedeflenen açılışı tehlikede olduğu belirtildi.

 

 

Spiegel dergisinin haberine göre BER Genel Müdürü Engelbert Lütke Daldrup, havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GARANTİ VEREMEYİZ"

 

 

Nisan ayı başında BER’in hissedarları olan Berlin ve Brandenburg eyaletlerinin hükümetleri ile federal hükümetin temsilcilerine havalimanının açılışına ilişkin bilgi veren Daldrup, havalimanı hissedarları, hükümet ve eyalet yetkilileri ile yaptığı görüşmede, "Havalimanın daha önce söylenen ekim 2020’de açılacağına bugün kayıtsız şartsız garanti veremeyiz." ifadesini kullandı.

Havalimanını kontrol eden TÜV Rheinland şirketinin, mart ayı başında havalimanında toplam 11 bin 581 hata tespit ettiği ve bunların 9 bin 407’nin önemli görüldüğü kaydedildi. Şirketin, özellikle hassas güvenlik teknolojisi ve yangın koruma alanlarındaki eksikliklere dikkat çekildiği aktarıldı.

Ulusal basında çıkan haberlerde, ayrıca havalimanın alt katlarında, kabloların geçtiği bölümlerde pürüzlerin bulunduğu ifade edildi.

BER’den yapılan açıklamada ise havalimanının açılışının 2020 Ekim ayında yapılmasının öngörüldüğü, ancak bunun için tüm tarafların görevlerini zamanında ve sözleşmeye uygun olarak yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.

2006'da temeli atılan ve Haziran 2012'de hizmete girmesi planlanan BER'in açılışı yangın söndürme sistemi ve inşaat hataları sebebiyle birkaç kez ertelenmişti. 2017’nin mart ayında genel müdürlük görevine getirilen Daldrup, geçen yıl havalimanının 2020'nin ekim ayında açılacağını bildirmişti.

YORUMLAR 49
  • Mehmet Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanyada isatta calistim arkadas. Cogu zaten Dogu Almanlar orada calisanlar. Sabah kör saatinden aksama kadar bira iciyorlar, Ne yazik.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben isvecte oturuyorum adamlar bir döner kavsagi 6 ayda bitiremediler.Reis 6 ayda 600 km bölünmüs yol yapiyor.
    Cevapla
  • Hüseyin Dayi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsin insallah,türkiyeyle ugrasana kadar isnize baksaniz simdiye coktan biterdi,insallah hic bitmez.
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkesinin kalkınmasını istemeyenler kimlerin ekmeğine yağ sürmüş ne kadar gülünç duruma düşmüş oluyorlar.. Yapamıyorsan yapana mani olma.....
    Cevapla
  • Hhhhhh 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhahahahahahahahahahahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle