Öğretmenlere müjde! Artık ücret ödenecek

Kamu Denetçiliği Kurumu hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kursları için nöbet tutan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesine karar verdi. Karar Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Öğretmenlere müjde! Artık ücret ödenecek
Öğretmenlere müjde! Artık ücret ödenecek
GİRİŞ 12.05.2019 09:55 GÜNCELLEME 12.05.2019 10:43
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan  binlerce öğretmeni ilgilendiren çok önemli nöbet ve ek ücret kararı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hafta sonlarında açılan DYK kurslarında öğretmenlere nöbet görevi veriliyor ancak ücret ödenmiyordu.
Türk Eğitim Sen bakanlığa başvurarak öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesini istedi.Milli Eğitim Bakanlığı ise Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde destekleme ve yetiştirme kurslarında öğretmenlere nöbet görevi verilebileceğine dair bir düzenlemenin de bulunmadığı yanıtını verdi. Bunun üzerine sendika 
Kamu Denetçiliği Kurumu müracaat etti.

 

 

KDK hafta sonu DYK kurslarında nöbet görevi verilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiği yönünde karar verdi.
 
Kamu Denetçiliği Kurumu kararında şunları ifade etti: “Hafta sonu günlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında nöbet görevi yürüten öğretmenlere bu görevlerine bağlı olarak ayrıca ek ders ücreti ödenmemesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu görülmektedir. Hukuk ve hakkaniyet ilkeleri gereği idare hafta sonu nöbet görevine ihtiyaç duyuyor ve personel görevlendiriyorsa, personel arasında haksızlık ve eşitsizlik yaratılmaması, çalışma huzur ve düzeninin bozulmaması amacıyla nöbet görevini yerine getiren tüm personele nöbete bağlı ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Nöbet ücreti uygulaması ile ilgili yukarıda yer verilen toplu sözleşmenin ilgili maddesi dışında bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Dolayısıyla nöbet uygulamasına ücret ödenmesi hususunun öncelikle yasal düzenleme ile açıklığa kavuşturulması ve bir sonraki dönem toplu sözleşmenin gündemine alınması gerektiği de açıktır. Ancak haftasonu kurslarında nöbet görevine ihtiyaç duyulmuyorsa öğretmenlere haftasonu nöbet görevi verilmemesi hususunda idarenin gerekli tedbirleri alması da beklenmektedir. İdarenin konu İle ilgili açıklamaları, ilgili mevzuat ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; başvuranın talebinin 'hukuka ve hakkaniyete uygun olduğu anlaşıldığından İdarenin hafta sonu günlerinde açılan destekleme ve yetiştirme  kurslarında ihtiyaç nedeniyle nöbet görevi verdiği öğretmenlere ek ders ücreti Ödemesi hususunda gerekli yasal düzenleme yapması eğer kurslarda nöbet görevi ihtiyacı yoksa buna dair tedbirler alınarak nöbetçi Öğretmen görevlendirilmemesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmaktadır. Destekleme ve yetiştirme kurslarında hafta sonu nöbet görevine ihtiyaç varsa görevi yerine getiren öğretmenlere ek ders ücreti ödenebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılması, nöbet görevine ihtiyaç olmaması durumunda ise nöbetçi öğretmen görevlendirilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususlarında Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiyede bulunması” 

YORUMLAR 28
  • ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge!!!!
    Cevapla
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    Doktor,asker,polis ve öğretmenler iiyiki varsınız hizmetiniz para ile ölçülemez..nokta.....
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuran'da zuhruf süresi mealini okumanızı tavsiye ederim .
    Cevapla
  • belletmen muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    biri de cikip demiyor ki. ogretmene de verilsin polise de emekciye de. ama yoook. ogretmene verilmesin. ben daha cok calisiyorum falan filan. hepimize hakettigimiz ucretler verilmiyor bu aşikar. ama ona olmasin bana verilsin dersek kimseye hakettigi verilmez. ogretmene de hayirli olsun alacagi ucret. darisi diger calisanlara.
    Cevapla
  • yavuz oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    haftada 19 saat,ayda 88 saat derse giren,tabiki hafta sonu tatili hariç tatil olmazsa.ayda 4600 tl maaş alan 3 ay yaz tatili yapan,15 gün sömestr tatili yapan resmisi millisi dinisi 40 günde öyle havadan yatıp para alan adama öğretmen derler.
    Cevapla
  • oktay yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    yavuz oğuz 21 yıllık öğretmenim 4225 tl maaş alıyorum. hayatımda 3 ay yaz tatili yaptığımı hatırlamıyorum.dini günler sadece bana değil herkese tatil.resmi tatiller herkese tatil sen neyden bahsediyorsun.19 saat derse giren kaç öğretmen var tanıdığın bir söylesene. öğretmen olamamak içine oturmuş anlaşılan
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Evde 2 çocukla başedemeyenler okulda 40 çocukla ne yapıyor bir düşünse. Veya gelse 40 dk o sınıfta bulunsa anlar mı acaba bilmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle