Çin misilleme yaptı dolar yükselişe geçti

Merkez Bankası'nın çifte hamlesi ile geçtiğimiz haftanın son gününde kapanışa doğru ve kapanış sonrası hızla düşüşe geçerek 5,95 seviyelerine kadar gerileyen dolar, Çin'in ABD'ye 60 milyar dolarlık misillemesi sonrasında yeniden yükselişe geçti. Dünkü kapanışı 6,05'den yapan dolar, yeni günde 6,10 bandına yaklaşmış durumda.

Çin misilleme yaptı dolar yükselişe geçti
Çin misilleme yaptı dolar yükselişe geçti
GİRİŞ 14.05.2019 08:39 GÜNCELLEME 14.05.2019 08:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın hamleleri ile düşüşe geçerek 5,95 seviyelerine kadar geri çekilen Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından dün yeniden 6,10'un üzerine çıktı.

 

 

ABD-Çin arasında tansiyonun yeniden yükselmenin etkisiyle de yukarı yönlü harekete geçen dolar dünkü kapanışı 6,0594'ten yaptı.

ABD ile Çin arasında cuma günü devam eden ticaret müzakerelerinde bir sonuca ulaşılamaması ve ABD'nin 200 milyar dolar değerindeki Çin mallarına yüzde 25 gümrük tarifesi kararının yürürlüğe girmesinin ardından Çin'den beklenen misilleme dün geldi.

 

 

Çin, Haziran'dan itibaren toplam 60 milyar değerindeki ABD ürünlerine yüzde 5 ile yüzde 25 arasında gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

Kararın etkisiyle yükselişle başlayan dolar saat: 07:50 itibariyle 6,10 seviyesine yeniden yaklaştı.

Dolar aynı dakikalarda 6,0979, Euro ise 6,8583 bandında işlem gördü.

YORUMLAR 12
  • asdfsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Afrika'da balta girmemiş ormanlarda savaş çıksa TL dolar karşısında değer kaybediyor burada bir ilginçlik var sanki.
    Cevapla
  • Yolcu.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya.. nasıl bir misilleme ne yaparsan yap dolar yükseliyor. Para birimimizi dolara endeksleyelim olsun bitsin daha geçen hafta müdahale ettik yine kar etmiyor..
    Cevapla
  • AntiDalır 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş ne bu Dolar sorunu. ABD işe China belliki danışıklı dövüş yapıyor. Çok acayip akıldışı bir şey bu. Adamlar kavga ediyor, bende $ yükseliyor!
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin den etkilen ABD den etkilen AB den etkilen bu ne biçim iş batsın doları da borsası da
    Cevapla
  • husnu 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu hadi abd gümrük vergisi arttırınca dolar yükseliyor çin gümrük vergisini arttırınca dolar neden yükseliyor bunu anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle