Zırhlı araçlara hibrit motor ve batarya

Geliştirdiği dizel motorlarla hafif ve orta seviye paletli zırhlı araçların ihtiyacını karşılamaya hazırlanan TÜMOSAN, çalışmalarına Hibrit Güç¸ Grubu Platformu’nu ekledi. TÜMOSAN Elektrik Elektronik Sistemler Müdürü Eren Deniz, “Tahrik sisteminde kullandığımız motorlar, motor kontrol üniteleri, güç dağıtım ünitesi TÜMOSAN’ın kendi ürünleri. Batarya, yerli ve milli bir batarya” dedi.

Zırhlı araçlara hibrit motor ve batarya
Zırhlı araçlara hibrit motor ve batarya
GİRİŞ 15.05.2019 08:32 GÜNCELLEME 15.05.2019 08:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisinin güç grubu ihtiyacının karşılanmasına yönelik çözümlere bir yenisi eklendi. Geliştirdiği dizel motorlarla hafif ve orta seviye paletli zırhlılara güç vermeye hazırlanan TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi AŞ, gelecekteki ihtiyaçları dikkate alarak Hibrit Güç Grubu Platformu konsepti geliştirdi. Dizel motor ve traktör üretimi gerçekleştiren TÜMOSAN, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği motor, transmisyon, güç paketi, aktarma organlarını sergiledi. Daha önce Konvansiyonel Güç Grubu ve Aktarma Organları Platformu’nu tanıtan TÜMOSAN, IDEF’19’da ise Hibrit Güç Grubu ve Aktarma Organları Platformu konseptini ilk kez vitrine çıkardı.

 

 

ARAÇLARA GÜÇ KATIYOR

TÜMOSAN Hibrit Güç Grubu Platformunun birinci bölümünde dizel motor ile elektrik jeneratör paketi, ikinci bölümünde elektrik motorları ile diğer elektronik üniteler, üçüncü bölümünde batarya paketi yer alıyor. Hibrit Güç Grubu Platformu talebe göre özelleştirilebilir modüler yapıda bulunuyor. Kontrol ünitesi sayesinde çalışma esnasında farklı araç isteklerine geçiş yapılabiliyor. Platform seri hibrit uygulamasında çalışırken jeneratörden gelen enerji ile elektrik motorları besleniyor, batarya da şarj edilebiliyor. Platformun sessiz çalışmasının istendiği operasyon koşullarında ise dizel motor tamamen durduruluyor ve elektrik motorları doğrudan bataryadan besleniyor.

 

 

HEDEF 2020’DE SAHA TESTİ

Şirket açıklamasına göre, Hibrit Güç Grubu Platformu ilk aşamada 4x4 olarak kurgulanırken, 6x6 için de çalışmalarının olduğu bildirdi. Bu yıl aktif test çalışmaları yapılacak platformun 2020 yılı içinde bir kabine giydirilmiş haliyle saha testlerine alınması hedefleniyor.

%30 ENERJİ TASARRUFU
TÜMOSAN Elektrik Elektronik Sistemler Müdürü Eren Deniz, bir yıldır hibrit sistemler üzerine çalıştıklarını söyledi. Seri hibrit tahrik sisteminde iki tahrik ünitesi bulunduğunu belirten Deniz, bir dizel motorla elektrik üretilip bataryanın şarj edilebildiğini bildirdi. Deniz, bu durumun bazı taktiksel avantajlar sağladığına işaret ederek, platformun kaçış modu, sessiz operasyon modu, minimum yüzde 30 enerji tasarrufu gibi özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Misafir Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜMOSAN+ASELSAN+KONYA SANAYİSİ.... T.C. Savunma sanayisinde ve ağır sanayisinde dünyayı kıskandıracak nice teknolojik başarılara...
    Cevapla
  • Yürüüüü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizneymişiz ya hibrit motor falan türkiye patladı giti
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Masallah masallah Allahim yaar ve yardimciniz olsun kem gozlerden korusun. Amin.
    Cevapla